Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

U wilt een tuinhuis kopen?

Interesse om een tuinhuis, of prieel, te kopen, maar weet u niet goed waar zoeken? Naar een winkel gaan of toch beter een vakman contacteren voor een tuinhuis op maat? Of u nu naar de winkel gaat, of een tuinhuis laat maken, u zult hoe dan ook beroep moeten doen op een vakman voor de plaatsing van uw tuinhuis.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

U kan onze gratis offerteservice gebruiken als u een aannemer zoekt voor de plaatsing van tuinhuizen, of als u een aannemer zoekt die voor u een thuis op maat kan maken. 

Tuinhuis bouwen 

De meest gebruikte materialen voor het bouwen van tuinhuizen zijn o.a. hout, aluminium & PVC, maar ook beton, stenen of staal behoren tot de mogelijkheden. De voordelen van een tuinhuis bouwen:

 • U moet het niet zelf in elkaar steken en dat is een groot voordeel, want de plaatsing is best moeilijk.
 • U bent niet beperkt in afmetingen. Letterlijk alles is mogelijk bij tuinhuizen op maat: met overkapping, met lounge, met carport, poolhouse, ...
 • Uw aannemer zorgt niet alleen voor de plaatsing, maar ook voor de afwerking zoals o.a de fundering gieten, verhardingen, ramen, deuren, dak, afwatering, ...
 • Alles wordt geleverd en geplaatst en zo dus hebt u een aanspreekpunt bij een aannemer uit de buurt in geval van problemen achteraf.

De geschikte aannemer uit uw regio vinden voor het bouwen van een tuinhuis op maat.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice. Bedrijven uit uw buurt die gespecialiseerd zijn in tuinhuizen krijgen een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Tuinhuis kopen aan de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 vakmannen uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Er zijn verschillende soorten materialen mogelijk

U kan best uw wensen en materiaalkeuze bespreken met uw aannemer zodat u professioneel advies krijgt omtrent de mogelijkheden naargelang uw wensen en budget.

Hout

Hout komt altijd mooi tot zijn recht. Het is dan ook niets voor niets één van de meest gekozen soorten materialen. Het grote voordeel van hout? Letterlijk alles is mogelijk qua constructie, van gebogen vormen tot combinaties met andere materialen.

Aluminiun

Aluminium (ALU) is duurzaam, licht en makkelijk om te onderhouden. Aluminium is metaal en bijgevolg dus heel sterk en geschikt bouwmateriaal. Het is beschikbaar in alle mogelijke RAL-kleuren en zeer onderhoudsvriendelijk.

Kunststof

PVC is financieel gezien misschien het meest interessant vanwege de goedkopere prijzen. Kunststof is een degelijk materiaal en beschikbaar in verschillende kleuren zodat alles perfect in harmonie kan zijn met uw woning. Enige nadeel aan kunststof is dat er mettertijd verkleuring kan optreden.

Overkapping 

U combineert de noodzaak aan extra opbergruimte in de tuin met een leuke overkapping waar u bijvoorbeeld gezellig onder kunt liggen of tafelen. U kan er natuurlijk bijvoorbeeld ook uw fietsen onder kwijt. 

Carport

U kan een extra overkapping ook combineren met een extra berging voor uw wagen. 

Terras

De overkapping kan ook ingericht worden als terras. De overkapping kan zelfs volledig gesloten worden met glaspartijen of deels gesloten. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Fundering

Fundering voorkomt verzakkingen en zorgt een lange duurzaamheid. Bijvoorbeeld: een betonnen vloerplaat van 15 cm dik is ideaal voor een bijhuisje van 5 m², inclusief wapening en randbekisting. Heeft u een grotere oppervlakte? Bespreek dit zeker met uw aannemer die hier alles over weet. 

Wat kost een prieel op maat?

Er zijn natuurlijk verschillende vormen, maten en afwerkingen. De kostprijs start gemiddeld genomen vanaf +- 1000 euro tot 8000 euro en meer. De totaalprijs is afhankelijk van de grootte, het gekozen materiaal, de fundering, dakbedekking, met of zonder overkapping, met of zonder glaspartijen, .... 

Prijzen vergelijken is geld besparen. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en wij zorgen ervoor dat u binnenkort een vrijblijvend antwoord op al uw vragen krijgt.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met huis & tuin te maken heeft:

tuinwerkentuinaanleg, prairietuin, bloemenweide, zwembadaanleg, vijveraanleg, zwemvijver, tuinonderhoud, boomverzorging, graafwerken, grondwerken, gazon aanleggen, grasmatten, tuinarchitect, oprit aanleggen, terras aanleggen, klinkers leggen, tuinafsluitingen, tuinpoorten, hekwerk, terrasoverkapping, carport, kunstgras leggen, pergola kopen, keerwanden, tuinverlichting, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste vakman te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar vakmannen bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde aannemers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

32