Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Uw tuin laten ontwerpen?

Wilt u uw tuin (her)aanleggen en zoekt u een goede tuinarchitect? Graag eerst een 2D of 3D tuinontwerp laten maken?

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede tuinarchitect uit uw buurt. Wij hebben tal van aangesloten tuinarchitecten die gespecialiseerd zijn in betaalbaar tuinontwerp op maat. 

De meest geschikte tuinarchitect uit uw regio vinden voor een tuinontwerp op maat.

Het zoeken van de meest geschikte tuinarchitect kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede tuinarchitect vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste tuinarchitect te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele tuinarchitecten te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste tuinarchitecten uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor een tuinontwerp op maat.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 tuinarchitecten uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke tuinarchitect het beste bij u past.


FAQshoulhide

Hoe een tuin ontwerpen?

Budgetvriendelijk of exclusief? Alles is bespreekbaar. Ieder ontwerp begint bij een bezoek ter plaatse. Vanzelfsprekend moet de architect daarvoor uw grond en woning zien om alles goed te kunnen inschatten. Daaropvolgend zal samen met u besproken worden wat uw wensen en voorkeuren zijn. Dit gesprek zal dan ofwel bij uw thuis of op het kantoor van de tuinspecialist plaatsvinden.

Voorontwerp

De stijl van uw tuin wordt uitgewerkt. Alle stijlen zijn uiteraard mogelijk. Een goede architect heeft overal ervaring mee: klassiek, modern, landelijk, stadstuin, weelderige tuin, strakke tuin, ...

In het voorontwerp wordt de indeling van de tuin bepaald, maar ook welke planten en bloemen er gepland worden. Daarnaast worden ook overige materiaalkeuzes toegelicht zoals o.a. steensoorten voor verhardingen, tuinafsluitingen en eventuele andere extra's zoals een vijver, carport, pergola, ...

3D tuinplan

U bent natuurlijk vooral benieuwd om realistisch beeld te krijgen van uw toekomstige tuin. Een 3D visualisatie kan hierbij helpen. Het voordeel van een 3D tuinplan is dat u makkelijk een realistisch beeld krijgt van uw tuin waardoor het ook makkelijker zal zijn om bepaalde beslissingen te maken inzake materialen, verlichting, planten, bloemen, bomen, ...

Uitvoering tuinplan

Deze stap is natuurlijk niet verplicht. De keuze is aan u. Sommige mensen willen gewoon een tuinplan en hebben voldoende groene vingers om het nadien zelf uit te werken. Of het kan ook zijn dat u dit later wilt laten realiseren. Hoe dan ook, de keuze is aan u. De meeste ontwerpers zijn uiteraard ook tuinaannemers en kunnen u dus meteen ook verder helpen met de uitvoering van uw tuinplan.

Wat kost een tuin laten ontwerpen?

Een tuin ontwerpen is altijd maatwerk. Het zal o.a. afhangen van de grootte van uw tuin en uw wensen. Ruim geschat ligt de kost voor een ontwerp tussen 200 euro en 1200 euro. Voor een "standaard tuin" liggen de kosten doorgaans rond 500 euro tot 600 euro

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij een tuinrenovatie recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere tuinwerken?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met uw tuin te maken heeft:

tuinwerkentuinaanleg, prairietuin, bloemenweide, zwembadaanleg, vijver aanleggen, zwemvijver aanleggen, tuinonderhoud, boomverzorging, graafwerken, grondwerken, gazon aanleggen, grasmatten, kunstgras, oprit aanleggen, terras aanleggen, klinkerwerken, tuinafsluitingen, tuinpoorten, hekwerk, terrasoverkapping, carport, pergola, tuinhuizen, poolhouse, keerwanden, tuinverlichting, ...Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen tuinarchitecten uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar tuinarchitecten bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde tuinarchitecten u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

13