Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Carport kopen of garage bouwen?

De meeste mensen denken dat een garage beter is om de auto in te zetten, maar niets is minder waar.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

In een garage is er meer vochtigheid en dat heeft een negatievere invloed dan wanneer uw wagen onder een carport staat geparkeerd. Bovendien is het ook nog eens goedkoper dan een garage te bouwen. Win-win situatie dus. 

Het gaat hierbij wel om maatwerk en daarbij heeft u de keuze uit verschillende materialen zoals hout, aluminium, kunststof en staal. Of een combinatie van verschillende materialen. De afwerking is conform uw wensen. Zo kunnen de zijkanten dichtgemaakt worden. Er kan een hek geïntegreerd worden, of u kan kiezen voor een carport met berging, of een carport met tuinhuis, een dubbele carport, een vrijstaande carport, .... 

De geschikte aannemer uit uw regio vinden voor voor bouwen van een carport op maat.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste vakmannen uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 vakmannen uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Hout, aluminium, PVC en staal

De mogelijkheden zijn zeer ruim. U kan best uw wensen bespreken met uw aannemer zodat u professioneel advies krijgt omtrent de mogelijkheden naargelang uw wensen en budget.

Hout

Hout is een heel warm materiaal dat altijd mooi tot zijn recht komt in zowel moderne als landelijke woningen.

Het grote voordeel van hout? Letterlijk alles is mogelijk qua constructie, van gebogen vormen tot combinaties van verschillende materialen.

Aluminium

Aluminium (ALU) is duurzaam, licht en makkelijk om te onderhouden. Het is beschikbaar in alle mogelijke RAL-kleuren en kan dus perfect aansluiten op de stijl van uw woning.

PVC

Kunststof is een oerdegelijk materiaal en in aankoop goedkoper dan hout, aluminium en staal. Het enige minpunt is dat er sneller verkleuring van het materiaal mogelijk is.

Staal

Houdt u van een moderne en strakke uitstraling? Dan is het misschien een goed idee om staal als materiaal te kiezen. U kan staal eventueel ook combineren met hout.

Wat kost zo'n overkapping voor de wagen?

Dat is een goede vraag natuurlijk. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren: 

 • materiaal (hout, PVC, aluminium of staal?)
 • op maat of standaard maten?
 • vrijstaand of aangebouwd tegen een muur? 
 • Een enkele of dubbele overkapping?
 • Met berging of met tuinhuis? 
 • Gebogen dak, zadeldak of plat dak?
 • ...

Gemiddeld liggen de prijzen van vrijstaande modellen tussen 3000 euro en 4000. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het gekozen materiaal en is excl. plaatsing. Als u iets specifiek in gedachten heeft, kan het dus ook duurder of goedkoper zijn. Een aanbouw is doorgaans wel goedkoper. 

Het zal alvast goedkoper zijn dan een garage te laten bouwen. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en wij zorgen ervoor dat u binnenkort een vrijblijvend antwoord op al uw vragen krijgt.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Alles voor uw woning & tuin...

Wilt u graag ook andere werken laten uitvoeren? Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met huis & tuin te maken heeft:

tuinwerkentuinaanleg, prairietuin, bloemenweide, zwembadaanleg, vijveraanleg, zwemvijver, tuinonderhoud, boomverzorging, graafwerken, grondwerken, gazon aanleggen, grasmatten, tuinarchitect, oprit aanleggen, terras aanleggen, klinkers leggen, tuinafsluitingen, tuinpoorten, hekwerk, terrasoverkapping, pergola kopen, kunstgras leggen, tuinhuis, poolhouse, keerwanden, tuinverlichting, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste vakman te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren. Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen vakmannen uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar vakmannen bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde aannemers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

30