Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Prairietuin aanleggen?

Een prairietuin of bloemenweide is een natuurlijke en ecologische tuin. In zo'n prairietuin worden allerlei soorten grassen, bloemen en planten door elkaar aangeplant. Het is ideaal om uw tuin van kleur te voorzien.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

De prairietuin kan gecombineerd worden in een klassieke of moderne tuinaanleg, maar ook langs paden of opritten.

bloemenweide, prairietuin, natuurlijke tuin, ecologische tuin

Waarom een prairietuin aanleggen?

 1. Kleurrijk het hele jaar door (zelfs in de winter).
 2. Uw tuin 'verandert' op een natuurlijke manier het hele jaar door.
 3. Vergt zeer weinig onderhoud.
 4. Het is ecologisch en natuurlijk.

De geschikte tuinspecialist uit de regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte tuinman kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste kandidaat te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste vakmannen uit uw eigen regio!

Hoe ontvang ik de beste prijs?

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Hoe een prairie tuin aanleggen?

De meeste van ons houden van een strakke, groene tuin met daarbij enkele mooie elementen (bomen, hagen, afsluitingen, paden, vijvers, ...) die de tuin een speelser & esthetischer karakter geven. Een prairie tuin moet daarom niet heel uw tuin innemen, maar kan er ook een onderdeel van zijn. Een stuk prairie tuin kan zelfs op de oprit geplaatst worden.

Wanneer een prairie tuin aanleggen?

De meeste prairieplanten groeien aan vanaf 10 tot 12 graden. Uw tuin floreert dus helemaal op zijn best tussen mei / juni en september. U krijgt een enorme diversiteit in planten-, bloemen- en grassoorten in uw tuin.

Van de zomer tot het najaar staan talloze bloemen dus in bloei. En in de winter zorgen de siergrassen voor een heerlijk schouwspel. Uw tuin is het hele jaar door een lust voor het oog.

Beplantingsplan

Er staan ongeveer 50 à 80 verschillende soorten planten, siergrassen en bloemen in een prairie tuin zoals o.a.:

Agastache, Amsonia, Artemisia, Asphodeline, Calamintha, Echinacea, Eryngium, Linum, Verbesiana, Achillea,Asclepias, Althea, Anthericum, Aquilegia, Aster, Baptisia, Boltonia, Buphtalmum, Calamintha, Cephalaria, Chelone, Chrysogonum, Cirsium, Coreopsis, Coronilla, Echinops, Eupatorium, Gaillardia, Gaura, Gentiana, Geranium, Geum, Helenium, Gillenia, Helianthus, Heliopsis, Hemerocallis, Heuchera, Heucherella, Inula, Knautia, Leucanthemella, Liatris, Limonium, Lychnis, Lysimachia, ...

Het aanbod is quasi eindeloos.

Hoe een prairie tuin onderhouden?

Behalve dat u een milieuvriendelijke tuin hebt, is uw tuin ook nog eens heel beperkt in onderhoud, want één keer maaien per jaar volstaat. Ook hoeft u niet of nauwelijks te bemesten of te sproeien. Het mengsel van droogtebestendige vaste planten en grassen zorgt voor een lang bloeiseizoen, veel vlinders en bijen, en een prachtige herfst- en wintertooi door zaaddozen en afgestorven bloeiwijzen.

Wat kost een prairie tuin aanleggen?

U moet rekening houden met de aankoopkosten voor planten, grassen en bloemen. De plaatsingskosten zelf zijn uiteraard afhankelijk van uw specifieke situatie. Ruim geschat ligt het uurtarief ergens tussen 35 euro tot 45 euro per uur.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus niet om een goede tuinaannemer in te huren voor deze klus. Vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be

Alles voor uw tuin...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met uw tuin te maken heeft:

tuinontwerptuinaanleg, tuinwerken, zwembadaanleg, vijveraanleg, zwemvijver, tuinonderhoud, boomverzorging, graafwerken, grondwerken, grasmatten, kunstgras, oprit leggen, terras leggen, klinkerwerken, tuinafsluitingen, tuinpoorten, hekwerk, terrasoverkapping, carport, pergola, tuinhuizen, poolhouse, keerwanden, tuinverlichting, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

17