Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Pergola kopen? Zoek hier uw aannemer.

Wilt u graag wat meer genieten van uw terras of tuin, maar ziet u op tegen de hoge kosten van een veranda? Dan is een pergola de perfecte oplossing voor u!

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Wat is een pergola? 

Het is een overkapping tegen een bestaande muur of een losstaande constructie op zichzelf. Uw terras wordt omgetoverd tot een aan plaats waar het altijd aangenaam vertoeven is en waar u beschermd zit tegen zon, regen en wind.

Afwerking 

De afwerking is volledig conform uw wensen, én uw budget uiteraard. Zo kan u bijvoorbeeld een lichtkoepel integreren in uw dak. U kan ook kiezen om met lamellen te werken als dakbedekking. Wanden langs de zijkant? Het kan allemaal. 

De geschikte aannemer uit uw regio vinden voor het plaatsen van een pergola?

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede vakman vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste vakmannen uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 vakmannen uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Mogelijke materialen

Er zijn verschillende materialen mogelijk waaruit u kan kiezen:

Hout

Hout is een materiaal dat altijd en overal mooi tot zijn recht komt. Hout is ook één van de meest gekozen materialen. Het geeft dan ook een warme uitstraling.

Het grote voordeel van hout? Letterlijk alles is mogelijk qua constructie, van gebogen vormen tot dakconstructies.

Aluminium

Aluminium (ALU) is duurzaam, licht en makkelijk om te onderhouden. Het is beschikbaar in alle mogelijke RAL-kleuren en kan dus perfect aansluiten op de stijl van uw woning.

PVC

PVC of kunststof is eveneens een vaak gekozen materiaal. Oerdegelijk en in aankoop goedkoper dan hout, aluminium en staal.

Staal

Ziet u graag een moderne look? Dan is het misschien een goed idee om staal te overwegen. Ideaal voor moderne woningen of nieuwbouwwoningen.

Maatwerk

De afwerking is volledig volgens uw smaak en wensen:

 • open
 • gedeeltelijk open
 • plafondafwerking
 • glazen wanden
 • lamellen
 • ....

Wat kost het?

De kost is afhankelijk van een aantal factoren:

 • materiaal (hout, PVC, aluminium of staal?)
 • op maat of standaard maten?
 • vrijstaand of aangebouwd tegen een muur?

De prijs  kan variëren van 1000 euro tot enkele duizenden euro's. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het gekozen materiaal en is excl. plaatsing. Dit zijn richtprijzen. Het kan dus m.a.w. ook duurder of goedkoper uitvallen voor uw specifieke situatie, maar het zal alvast goedkoper zijn dan een garage te laten bouwen.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en wij zorgen ervoor dat u binnenkort een vrijblijvend antwoord op al uw vragen krijgt.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Alles voor uw woning & tuin...

Ook andere werken laten uitvoeren? Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met huis & tuin te maken heeft:

tuinwerkentuinaanleg, prairietuin, bloemenweide, zwembadaanleg, vijveraanleg, zwemvijver, tuinonderhoud, boomverzorging, graafwerken, grondwerken, gazon aanleggen, grasmatten, tuinarchitect, oprit aanleggen, terras aanleggen, klinkers leggen, tuinafsluitingen, tuinpoorten, hekwerk, terrasoverkapping, carport, kunstgras leggen, tuinhuis, poolhouse, keerwanden, tuinverlichting, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste vakman te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar vakmannen bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde aannemers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

128