Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Interesse in tuinafsluitingen & tuinschermen?

Tuinafsluitingen & tuinschermen geven ons privacy en zorgen ook voor een mooie afwerking van de tuin. Een omheining in de tuin is voor veel mensen dus onmisbaar. Afhankelijk van uw voorkeuren en budget zijn er verschillende mogelijkheden om uw tuin mooi af te sluiten.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Soorten tuinafsluitingen:

 • houten tuinschermen
 • composiet tuinschermen
 • draadafsluitingen
 • draadpalen
 • steenkorven
 • kunsthagen 
 • hekwerk 
 • Betonnen tuinafsluitingen
 • ...

De geschikte aannemer uit uw regio vinden voor tuinafsluitingen en tuinschermen.

Het zoeken van de meest geschikte vakman kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste tuinaannemer te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor tuinafsluitingen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste vakmannen uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor tuinafsluitingen & tuinschermen.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Hoe kan ik mijn tuin afsluiten?

 • Op zoek naar meer privacy? Dan kiest u best voor een iets hogere omheining in de tuin.
 • Zoekt u een afsluiting in de tuin zonder uw zicht te verhinderen? Dan is een draadafsluiting misschien wel iets voor u.
 • Heeft het afsluiten van uw tuin vooral een esthetische functie? Dan kan u misschien eens denken aan steenkorven, hout of een betonnen afsluiting als het strak mag.

Soorten afsluitingen in de tuin:

 1. Schermen & schuttingen
  Perfect als u meer privacy wilt. Hout, composiet en beton zijn hier de meest populaire vormen van afsluiting.
 2. Steenkorven
  Nauwelijks onderhoud, veel privacy en heel decoratief.
 3. Draadafsluiting
  Het is licht materiaal, makkelijk te plaatsen en relatief goedkoop t.o.v. andere afsluitingen. Extra privacy kan voorzien worden door matten, kunstgras of klimop te gebruiken.
 4. Bamboe
  Met bamboe kan u ook een 'natuurlijke' afsluiting creëren die onderhoudsvriendelijk & milieuvriendelijk is. Bovendien gaat bamboe wel 10 tot 15 jaar mee.
 5. Natuurlijke haag
  Een natuurlijke haag oogt heel mooi & modern. Vraagt meestal wel iets meer onderhoud. 
 6. Hekwerk
  Via een hek of poort kan u perfect uw tuin op een veilige manier afsluiten. Ideaal om bv. uw tuin af te sluiten aan uw oprit.

Wat kost de omheining van mijn tuin?

Een omheining zelf plaatsen zal u helaas niet veel geld besparen omdat hoveniers vanwege hun grote afname grote kortingen krijgen bij aankoop van materiaal. Daarnaast zijn fouten snel gemaakt waardoor uw prijskaartje hoger kan oplopen dan voorzien.

Hierbij enkele richtprijzen:

Type omheiningPrijs per lopende meter
Houten schermenVanaf +/- 25 euro (hoogte: 180 cm)
Composiet schermenVanaf +/- 50 euro (hoogte: 180 cm)
SteenkorvenVanaf +/- 150 euro (hoogte: 100 cm)
DraadafsluitingVanaf +/- 10 euro (hoogte: 100 cm)
Betonnen afsluitingVanaf +/- 30 euro (hoogte: 180 cm)
SierhekwerkVanaf +/- 30 euro (hoogte: 100 cm)

Natuurlijk moet er ooken plaatsingskosten gerekend worden. Ruim geschat ligt de prijs van een tuinaannemer ergens tussen 35 euro tot 45 euro per uur. Als uw tuin bijvoorbeeld moeilijk bereikbaar is, zal dit uiteraard ook van invloed zijn op de prijs die uw tuinaannemer aanrekent. 

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus niet om een goede vakman in te huren voor deze klus. Benieuwd naar de totale kostprijs? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij de omheining van mijn tuin recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Meer dan alleen afsluitingen....

Ook interesse in andere tuinwerken? Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met huis & tuin te maken heeft:

tuinwerkentuinaanleg, prairietuin, bloemenweide, zwembadaanleg, vijveraanleg, zwemvijver, tuinonderhoud, boomverzorging, graafwerken, grondwerken, gazon aanleggen, grasmatten, tuinarchitect, oprit aanleggen, terras aanleggen, klinkers leggen, terrasoverkapping, tuinpoorten, hekwerk, pergola kopen, carport, kunstgras leggen, tuinhuis, poolhouse, keerwanden, tuinverlichting, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

30