Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Kunstgras leggen? Zoek hier uw tuinspecialist.

Grastaptijt of kunstgras leggen?  U hoeft zich nooit geen zorgen meer te maken over ongedierte, onkruid, of onderhoud zoals het maaien van gras.... Voor vele onder ons een mooie droom!

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

... het wordt zelfs nog beter... Bij een goede kwaliteit van het grastapijt bijna niet te onderscheiden van natuurlijk gras. Het is een investering die u maar een keer doet. De prijs ligt hoger dan bij het plaatsen van grasmatten of zaaien van een gazon, maar uw grasperk zal vele jaren meegaan. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid, heeft achteraf geen kosten meer en is ook nauwelijks onderhoud zoals onkruid verwijderen of gras afrijden.

Hoe kunstgras leggen?

Het is wel werk dat precisie vraagt. U laat het daarom best plaatsen door een vakman. 

 1. Indien nodig: verwijder eerst het oude gras. Stabilisé is de beste optie als ondergrond. Waarom? Om problemen met onkruid en mollen te voorkomen.
 2. Daarbovenop wordt er best een doek geplaatst.
 3. Nu moeten de matten op maat gesneden worden. Let erop dat de vezels niet beschadigd worden en dat ze de matten op de correcte manier geplaatst worden.
 4. De volgende stap is om de matten aan elkaar te lijmen.

Onderhoud

 • Regelmatig borstelen.
 • Bladeren verwijderen(composteren tegengaan).
 • Vlekken met water verwijderen.
 • Bij hardnekkigere vlekken voegt u best wat ammoniak aan het water toe.

Kunstgras kopen & laten plaatsen

Het zoeken van het meest geschikte kunstgras of grastapijt kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een soort kunstgras kiezen. Er zijn namelijk verschillende soorten en ook het leggen van kunstgras is een delicate kwestie. U wilt een goede specialist vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste persoon te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven gespecialiseerd in grastapijt uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor kunstgras leggen.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend wie het beste bij u past.


FAQshoulhide

Voordelen:

 1. oogt altijd mooi & netjes
 2. kwaliteitsvol grastapijt is nauwelijks anders dan natuurlijk gras
 3. nooit meer het gras afrijden
 4. geen onkruid
 5. geen mollen
 6. geen ongedierte
 7. kindvriendelijk
 8. huisdiervriendelijk
 9. binnen de week geplaatst

Wat kost een grastapijt leggen?

De prijs kan sterk variëren en is vooral afhankelijk van de kwaliteit. Gemiddeld ligt de prijs tussen 10 euro en 55 euro per m2. Uiteraard zitten de kosten van de plaatsing hierin niet inbegrepen. Ruim geschat ligt het uurtarief van een tuinaannemer ergens tussen 35 euro tot 45 euro per uur.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Alles voor uw tuin...

Ook andere tuinwerken laten uitvoeren? Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met uw tuin te maken heeft:

tuinwerkentuinaanleg, prairietuin, bloemenweide, zwembadaanleg, vijveraanleg, zwemvijver, tuinonderhoud, boomverzorging, graafwerken, grondwerken, gazon aanleggen, grasmatten, tuinarchitect, oprit aanleggen, terras aanleggen, klinkers leggen, tuinafsluitingen, tuinpoorten, hekwerk, terrasoverkapping, carport, pergola, tuinhuis, poolhouse, keerwanden, tuinverlichting, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 tuinspecialisten reageren op uw aanvraag voor kunstgras. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar tuinbedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde tuinbedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

24