Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Vijver of zwemvijver aanleggen?

Vijver aanleggen of toch liever een zwemvijver aanleggen? Een vijveraanleg vraagt altijd een unieke aanpak: vijvers, zwemvijvers (bio zwembaden), visvijvers, koivijvers, siervijvers,  ...

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Bij het aanleggen van een vijver horen ook geschikte planten en eventueel sierbestrating om het geheel mooi vorm te geven. Uw vijverbouwer helpt u hier natuurlijk graag mee verder indien gewenst.

De meest geschikte vijverbouwer uit de regio vinden voor vijveraanleg.

Het zoeken van de meest geschikte vijverbouwer voor vijveraanleg kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een vijverbouwer kiezen. U wilt een goede prijs / kwaliteit voor uw vijveraanleg, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vijverbouwer te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vijverbouwers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor uw vijveraanleg.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met vijverbouwers uit uw regio.

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor vijver aanleggen of zwemvijver aanleggen.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 vijverbouwers uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke vijverbouwer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Graag een vijver in uw tuin?

Soorten vijvers

Er zijn doorgaans 3 soorten:

 1. Tuinvijver of siervijver
 2. Zwemvijver
 3. Koivijver

Tuinvijver of siervijver

Bij een tuinvijver of siervijver worden planten en vissen geïntegreerd, maar ook amfibieën en insecten. Het is altijd belangrijk om een goede verhouding te hebben tussen planten en dieren. Zoals bij alles is het niet goed om "te" veel te hebben van 1 soort.

Bio zwembad of zwemvijver

U kan niet kiezen tussen een vijver of zwembad? Dan is een bio zwembad of zwemvijver misschien iets voor u. Deze wordt speciaal ontwerpen zodat u er in kan zwemmen, waardoor het opgesplitst wordt in 2 delen:

 1. Een deel waar u zwemt en dus m.a.w. een deel waar geen vissen of planten in zijn.
 2. Een deel om de vijver te filteren. Meestal met moerasplanten die het water op een natuurlijk wijze filteren. Dat kan eventueel ook aangevuld worden met een mechanische filter. Uw vijverbouwer zal u hierover zeker informeren.

Qua grootte: deze kan best 1,20 meter à 1,60 meter diep zijn zodat u genoeg ruimte heeft om te zwemmen.

Koivijver

Koivijvers dienen voor het houden van koikarpers. Koikarpers hebben een speciale vijver nodig die op hun leefomstandigheden is aangepast. Een koivijver moet op zijn minst 1,50 meter diep zijn en 10 kubieke meter aan water bevatten.

Vijveronderhoud

Net zoals uw tuin zal u uw vijver ook het hele jaar door moeten onderhouden. Vraag hierover uitleg aan uw vijverbouwer. U kan dit eventueel ook aan hun uitbesteden. Aan u om hierover afspraken te maken.

Wat kost de aanleg van een vijver?

De kostprijs is afhankelijk van de type vijver die u wenst, de afmetingen en eventueel extra's die erbij komen zien. Misschien kan u zelf een deel van het werk doen? Onmogelijk om u hier een duidelijk antwoord op te geven, maar om u toch een idee te geven qua richtprijzen: een siervijver of koivijver kan gaan van 1000 euro tot 10.000 euro. Terwijl een zwemvijver kan gaan van +- 15.000 euro tot ....

Vraag vrijblijvend een offerte aan zodat we u in contact kunnen brengen met lokale tuinbedrijven die gespecialiseerd zijn in vijver.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij een vijverrenovatie recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Alles voor uw tuin...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met uw tuin te maken heeft. Vraag uw tuinman ook meer informatie over:

tuinwerkentuinaanleg, prairietuin, bloemenweide, zwembadaanleg, tuinonderhoud, boomverzorging, graafwerken, grondwerken, gazon aanleggen, grasmatten, kunstgras, oprit aanleggen, terras aanleggen, klinkerwerken, tuinafsluitingen, tuinpoorten, hekwerk, terrasoverkapping, carport, pergola, tuinhuizen, poolhouse, keerwanden, tuinverlichting, zwembad kopen, zelfbouw zwembad, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 vijverbouwers reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste vijverbouwer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen vijverbouwers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar vijverbouwers bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde vijverbouwers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

18