Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Wilt u een septische put ledigen?

Beschikt uw huishouden over een septische put die geleegd dient te worden? Of heeft u een beerput, vetput, carwashput of regenwaterput die u wilt laten ledigen of reinigen?

Dan doet u er best om een ruimdienst te contacteren die gespecialiseerd in ruimingswerken zoals o.a. het ledigen van septische tanks.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Waarom uw septische put ledigen?

Het slib in een put hoopt zich na verloop van tijd op en kan voor een verstopping zorgen, waardoor de aangesloten afvoer niet meer goed functioneert. Elke put dient dan ook periodiek te worden geleegd.

De geschikte ruimdienst vinden uit uw regio voor ruimingswerken.

Het zoeken van de meest geschikte ruimdienst gespecialiseerd in allerhande ruimingswerken kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een ruimdienst kiezen. U wilt een goede ruimdienst vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een ruimdienst waarmee u een klik heeft, mensen die u verstaan en kunnen meedenken met u.

Om de juiste ruimdienst te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele ruimdiensten te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor uw ruimingswerken.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit uw eigen regio!

Uw beerput, regenwaterput of septische put ledigen aan de best mogelijke prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 ruimdiensten uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke ruimdienst het beste bij u past.


FAQshoulhide

Ruimingswerken

Een septische put slibt na verloop van tijd dicht door het gebruik ervan, en kan daardoor verstopt raken. Afhankelijk van het aantal personen in een huishouden dat is aangesloten op de put, en het volume van de tank, dient een put eens in de één tot drie jaar te worden geleegd. Echter is het aanbevolen de put uit voorzorg hoe dan ook elke twee jaar te laten reinigen of ledigen, om verstoppingen te voorkomen.

Reinigingsproducten

Om ervoor te zorgen dat een septische tank niet te snel dichtslibt is het aanbevolen niet teveel reinigingsproducten te gebruiken en te voorkomen dat azijn en zeep in de afvoer terechtkomen. Het is beter of gebruik te maken van biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen.

Afbreekbaarheid van producten

Het is best dat u alleen afbreekbaar toiletpapier gebruikt om te voorkomen dat producten zoals tampons of vochtig toiletpapier of etensresten door de afvoer worden gespoeld, aangezien deze moeilijk afbreekbaar zijn en snel voor een verstopping kunnen zorgen.

Volume van de tank

Let erop dat het volume van uw tank voldoende is voor het aantal personen in uw huishouden. Zo zorgt u ervoor dat de tank voldoende capaciteit biedt voor het afvoeren van het afval en spoelwater en niet onnodig vaak geleegd dient te worden.

Wat kost een put ledigen?

De prijs is afhankelijk van het volume van de septische tank die u heeft. Gemiddeld genomen zal de prijs voor het ledigen van een put van 2 m³ liggen tussen de €100 en €200 (incl. btw). Septische putten met een inhoud van 2 m³ zijn bedoeld voor gemiddeld vijf gebruikers. De meeste huishoudens zullen binnen deze categorie vallen.

Er zijn natuurlijk meerdere bedrijven actief. Prijzen vergelijken is daarom gelijk aan geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u o.a. terecht voor:

mazouttank neutraliseren, mazouttank reinigen, mazouttank keuren, mazouttank verwijderen, mazouttank kopen, lekdetectie, ontstoppingsdienst, rioleringswerken, putboringen, septische put plaatsen, regenput plaatsen, regenwaterpomp plaatsen, schoorsteenveger, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is voor ruimingswerken en dus om een geschikte ruimdienst te vinden.

Er kunnen max. 3 ruimdiensten reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste ruimdienst te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag voor ruimingswerken. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen ruimdiensten uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar ruimdiensten bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde ruimdiensten u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

91