Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Mazouttank verwijderen of neutraliseren?

Heeft u een bovengrondse of ondergrondse mazouttank? Dan gaat men uw stookolietank verwijderen of saneren. Heeft u uw ondergrondse stookolietank niet langer in gebruik, dan zal men uw mazouttank neutraliseren. Uw stookolietank wordt in dat geval geledigd, gereinigd en opgevuld om ze zo onschadelijk te maken voor het milieu.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Mazouttank verwijderen volgens de geldende milieurichtlijnen.

Bij het verwijderen van een bovengrondse stookolietank is het van belang gebruik te maken van een specialist om verzekerd te zijn dat het verwijderen veilig en in overeenstemming met geldende milieurichtlijnen wordt uitgevoerd. Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede specialist in de regio. Wij hebben tal van bedrijven tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het verwijderen van stookolietanks.

Vind de meest geschikte aannemer uit uw regio voor saneren van uw stookolietank.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een aannemer waarmee u een klik heeft, een vakman die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste specialist te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit de eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke specialist het beste bij u past.


FAQshoulhide

Tank saneren

Stookolietanks kunnen boven- of ondergronds worden geplaatst. Het saneren van tanks moet gebeuren volgens de juiste richtlijnen (Vlarem II) in de wetgeving betreffende hoe een stookolietank buiten gebruik stellen.

Waarom uw stookolietank saneren?

Hier zijn verschillende redenen voor. Wanneer u omschakelt van mazout naar gas is het belangrijk om uw tank te laten saneren. Net zoals wanneer u uw woning verkoopt en u nog een verouderde tank heeft.

Het kan uiteraard ook dat uw tank is afgekeurd, of als u uw tank simpelweg niet meer in gebruik heeft, dan moet u deze laten saneren.

Hoe een stookolietank verwijderen?

 • Eerst zal men uw tank openen.
 • Vervolgens zal men alle inhoud (brandstof) eruit halen.
 • Dan zal men het slib in de tank opzuigen en nadien de tank reinigen.
 • Een ondergrondse tank zal men dan uitgraven, afvoeren en vullen met inert materiaal.
 • Een bovengrondse tank zal men enkel verwijderen.
 • Nadien krijgt u een wettelijk attest dat geldig is bij BIM en OVAM.

Uw stookolietank laten herstellen?

Indien uw tank nog wel werd gebruikt, maar bij een recente keuring werd afgekeurd, dan kunt u in overleg met de specialist bekijken of een reparatie of herstel van de tank mogelijk is, om deze weer aan de gestelde eisen te laten voldoen, in plaats van de tank volledig buiten gebruik te stellen. Een beschadigde wand kan bijvoorbeeld tegenwoordig in veel gevallen worden hersteld met een membraan of plaatsing van een dubbele wand.

Wat kost een tank verwijderen?

Voor een tank van 5000L moet u rekening houden met prijzen tussen €500 en €1000. Mogelijk komen er ook nog kosten bij voor het uitgraven en afvoeren van de tank. 

Omdat er meerdere bedrijven actief zijn in het saneren van tank doet u er best aan om enkele prijzen te vergelijken. Zo kan u flink besparen.

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij het buiten gebruik stellen van een tank recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere ruimingswerken?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten ruimingswerken:

stookolietank neutraliseren, stookolietank reinigen, stookolietank keuren, stookolietank kopen, septische put ledigen, regenwaterput ledigen, lekdetectie, ontstoppingsdienst, rioleringswerken, putboringen, septische put plaatsen, regenwaterput plaatsen, regenwaterpomp plaatsen, schoorsteenveger, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk is interesse.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen aannemers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

88