Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Mazouttank reinigen

Dient u een mazouttank te reinigen? Werkt uw verwarming niet goed meer, en valt deze vaak uit? Dan kan het zijn dat er vuil of (regen)water in uw stookolietank is terechtgekomen, en uw mazouttank gereinigd dient te worden.

Bij het reinigen van een mazouttank is het van belang dat dit volgens de milieuvoorschriften gebeurd, voor een veilige en grondige reiniging. Wij hebben tal van specialisten tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het reinigen van stookolietanks. 

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Vind de meest geschikte aannemer uit de regio voor het reinigen van stookolietanks.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede vakman vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een persoon waarmee u een klik heeft, een vakman die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste firma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor mazouttank reinigen.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke specialist het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wanneer uw stookolietank laten reinigen?

Als u bemerkt dat de verwarming van uw woning, die is aangesloten op een stookolietank, vaak uitvalt, dan is het mogelijk dat uw stookolietank gereinigd dient te worden.

 1. Door condensatie of hevige regenval kan er water in de tank gekomen zijn.
 2. Een andere reden kan zijn dat er vuil in de tank gekomen is.

  In beide gevallen is dit funest voor uw verwarmingsinstallatie, dus is het zaak uw stookolietank zo snel mogelijk professioneel te laten reinigen.

 3. U wilt / moet uw stookolietank laten saneren of neutraliseren. 

Stookolietank leegpompen

Uw specialist zal als eerste de resterende olie uit de tank leegpompen. Indien er nog bruikbare olie in de tank is, die kan dienen als stookolie, kan deze worden overgeheveld naar een andere locatie van uw keuze of naar een ADR-voertuig, een special voertuig voor het Vervoer van gevaarlijke stoffen. Na afronding van de reiniging zal de olie terug worden gepompt in de mazouttank.

Mocht u in overleg met de vakman besluiten de onbruikbare stookolie af te laten voeren, dan zal het naar een erkend centrum worden vervoerd om daar te worden geloosd. U ontvangt hiervoor een lozingsattest.

Residu verwijderen & tank schoonmaken

Nadat de olie er is uitgepompt, zullen residuen uit de tank worden gehaald en wordt de tank schoongespoten onder hoge druk en gereinigd met speciale middelen. Nadat het spoelwater er weer uit is gehaald en de stookolietank volledig schoon is, kan de resterende stookolie ook weer terug in de tank worden gepompt.

Verwijderen of neutraliseren

Nadat uw tank gereinigd is, kan deze worden verwijderd (bovengrondse tanken) of geneutraliseerd (ondergrondse tanken).

Wat kost een tank reinigen?

Het reinigen van een stookolietank is geen gewone schoonmaakklus en dient door een specialist te worden uitgevoerd met speciale middelen. De uiteindelijke kosten hangen af van de afmetingen (inhoud) van de tank, en of er nog resterende brandstof in zit, die overgeplaatst of geloosd dient te worden. Ruim geschat ligt de prijs van een reiniging van een tank van 5.000 liter tussen de 500 en 1000 euro. Afhankelijk van uw situatie kunnen daar ook nog andere kosten bijkomen.

Omdat er meerdere bedrijven actief zijn in het kuisen van stookolietanks doet u er best aan om enkele prijzen te vergelijken. Zo kan u flink besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij het kuisen van een tank recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere ruimingswerken?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten ruimingswerken:

stookolietank verwijderen, stookolietank neutraliseren, keuren stookolietank, stookolietank kopen, septische put ledigen, regenwaterput ledigen, lekdetectie, ontstoppingsdienst, rioleringswerken, putboringen, septische put plaatsen, regenwaterput plaatsen, regenwaterpomp plaatsen, schoorsteenveger, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk is interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen aannemers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

90