Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Waarom een nieuwe mazouttank kopen?

Een moderne mazoutketel zet de stookolie enorm efficiënt om in warmte. Tegenwoordig zijn de meeste mazoutketels dan ook hoogrendementsketels. U heeft daarbij ook nog het voordeel dat u uw mazouttank kan bijvullen wanneer de prijs voor mazout of stookolie het meest gunstig is.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

De voordelen van stookolie:

 • Uw huidige mazouttank is defect.
 • Een mazouttank is een energiezuinige oplossing voor de verwarming van uw woning, met een rendement van maar liefst 98%.
 • Een stookolietank is enorm veilig omdat de stookolie niet zal ontbranden onder 55 °C waardoor er quasi geen ontploffingsgevaar is.
 • De aankoopkosten & keuringskosten zijn beperkt t.o.v. uw rendement.
 • U ben niet afhankelijk van een energieleverancier zoals dat het geval is bij gas.

Is een mazoutketel milieuvriendelijk?

Gasinstallaties zijn milieuvriendelijker dan mazouttanks. Al wordt er uiteraard door de sector sterk geïnvesteerd in nieuwe tanks en ketels die milieuvriendelijker worden. Nieuwe stookolietanks hebben een hoog rendement (98%) waardoor er weinig warmteverlies is en waardoor u met andere woorden minder verbruikt. Een nieuwe stookolieketel verbruikt 30% minder t.o.v. een oude stookolieketel. Als u 30% minder verbruikt, daalt ook uw CO2-uitstoot met een derde en dat is dus wel goed voor het milieu.

Heeft u momenteel nog een mazoutketel van 20 jaar of ouder? Dan doet u er goed om een nieuwe mazouttank te kopen.

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede installateur uit uw buurt. Wij hebben tal van installateurs tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het leveren en aansluiten van stookolietanks. Bij het aanschaffen en installeren van een mazouttank is het van belang gebruik te maken van een ervaren technicus, die kan zorgen voor een veilige en zorgeloze installatie. 

De meest geschikte technicus uit de regio vinden voor het plaatsen van uw mazouttank?

Het zoeken van de meest geschikte technicus, installateur of aannemer voor het kopen en plaatsen van uw mazouttank kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede installateur vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een aannemer waarmee u een klik heeft, een vakman die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste plaatser te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste specialisten uit uw eigen regio!

Mazouttank kopen aan de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Stookolietank kopen

Keuring verplicht bij plaatsing nieuwe stookolietank

Bij de plaatsing van een nieuwe tank dient u te voldoen aan de milieuvoorschriften volgens de VLAREM. Een van de vereisten hiervoor is dat er een erkend installateur aanwezig is bij de installatie zodat uw nieuwe tank meteen kan gekeurd worden. U krijgt hiervan vervolgens een keuringsattest.

Bovengronds

Stookolietanks kunnen bovengronds worden geplaatst. Hierbij kunnen deze zowel buiten als binnen worden geplaatst. Tanks zijn leverbaar in metaal en kunststof (polyester, polyethyleen). Voor eenvoudige plaatsing zijn er tanks verkrijgbaar die door elke deuropening passen en dus ook gemakkelijk in kelders of kruipruimten kunnen worden geplaatst. Deze kunnen ook aan elkaar worden gekoppeld voor meer opslagruimte. Voor plaatsing buiten worden tanks in polyethyleen gebruikt, aangezien dit material bestand is tegen UV-straling. De tanks worden dubbelwandig uitgevoerd en kunnen daarmee onopvallend in tuinen worden geplaatst.

Ondergronds

Ondergrondse tanks zijn vaak vervaardigd uit dubbelwandig metaal. In de meeste gevallen kunnen deze tanks zonder verdere maatregelen of fundering door de installateur in de grond worden geplaatst. De tanks zijn corrosiebestendig. De tanks worden geleverd met een opzetschacht, die boven het maaiveld uitsteekt zodat er geen regenwater in kan komen.

Wat kost het kopen, plaatsen & aansluiten van een stookolietank?

Dat is een lastige vraag. De uiteindelijke kosten hangen af van uw wensen en de uiteindelijke uitvoering en type stookolietank dat u laat plaatsen. Ruim geschat ligt het uurtarief voor de plaatsing ergens tussen de 30 euro tot 40 euro per uur. Natuurlijk moeten er ook nog materiaalkosten gerekend worden. De aankoopprijs van een stookolietank varieert van ongeveer €450 tot €3.500 en meer. Afhankelijk van de opstelling, materiaal en capaciteit. Uiteraard zal uw installateur u hierover adviseren naargelang uw situatie en budget.

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij het kopen of plaatsen van een stookolietank recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere ruimingswerken?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten ruimingswerken:

stookolietank neutraliseren, stookolietank reinigen, stookolietank keuren, stookolietank saneren, septische put ledigen, regenwaterput ledigen, lekdetectie, ontstoppingsdienst, rioleringswerken, putboringen, septische put plaatsen, regenwaterput plaatsen, regenwaterpomp plaatsen, schoorsteenveger, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk is interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen aannemers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

77