Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Keuren mazouttank

Beschikt u over een mazouttank en wilt u deze laten keuren? Het laten controleren van mazouttanks is wettelijk verplicht.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Erkende technicus

Bij het keuren van een mazouttank is het van belang gebruik te maken van een erkend technicus of vakman om verzekerd te zijn dat het gebeurd in overeenstemming met de milieuvoorschriften en regelgeving.

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede keurder. Wij hebben tal van vakmannen tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het keuren van een mazouttank.

De geschikte keurder uit de regio vinden voor het keuren van mazouttanks.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een aannemer waarmee u een klik heeft, een vakman die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste keurder te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs tankkeuring.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke keurder het beste bij u past.


FAQshoulhide

Keuren stookolietank

Het laten keuren van een mazouttank is wettelijk verplicht. Of het nu om de plaatsing van een geheel nieuwe tank gaat bij een nieuwbouwwoning, of een reeds bestaande stookolietank, mazouttanks dienen te worden geplaatst door een erkend technicus en vervolgens periodiek te worden gekeurd. Hieronder vind u een korte toelichting op de keuringseisen bij een de plaatsing van een nieuwe tank, en de periodieke controlere van een bestaande mazouttank.

Wanneer is een stookolietank keuren verplicht?

De wetgever maakt een onderscheid in particulieren en bedrijven.

Particulieren

 1. Eenmalige keuring voor bovengrondse tanks.
 2. Een ondergrondse tank moet om de twee of vijf jaar gekeurd worden.

Bedrijven

 1. Elke 3 jaar moet uw bovengrondse tank gekeurd worden.
 2. Keuren van ondergrondse stookolietanks moet elke 2 jaar gebeuren.

Keuren bij verkoop woning

Wanneer u uw woning verkoopt en u heeft een stookolietank dan moet u deze ook verplicht laten keuren.

Keuren ook verplicht bij plaatsing nieuwe stookolietank

Indien u bij uw nieuwbouwwoning een nieuwe stookolietank wilt laten plaatsen, dan zult u eerst dienen te kiezen tussen een bovengrondse en een ondergrondse tank, en dan de vereiste capaciteit. Bij de installatie van een stookolietank dient altijd een erkend technicus aanwezig te zijn, om er zeker van te zijn dat de installatie in overeenstemming met de geldende de milieuvoorschriften plaatsvind.

Lees meer over mazouttank kopen.

Periodieke keuring 

Indien u al in het bezit bent van een bestaande stookolietank, dient u eveneens periodiek een keuring te laten uitvoeren door een erkend technicus. De meeste particulieren beschikken over een tank van maximaal 5.000 kilo (tot 6.000 liter). Indien dit een bovengrondse tank betreft en u deze al eerder heeft laten controleren, hoeft u deze niet meer te laten keuren. Als het om een ondergrondse tank gaat, dient deze elke vijf jaar te worden gecontroleerd. Bij particuliere tanks met een capaciteit van meer dan 6.000 liter, is net als bij professionele tanks een specifieke regelgeving van toepassing, die verschilt per gewest in België.

Wat kost een stookolietank keuren?

De kosten van de keuring zijn ondermeer afhankelijk van het type tank dat u heeft. Ruim geschat ligt de prijs voor de keuring tussen de 90 euro en 175 euro

Er zijn natuurlijk meerdere bedrijven actief in het keuren van stookolietanks. Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik bij het keuren & controleren van een stookolietank recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere ruimingswerken?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten ruimingswerken:

stookolietank neutraliseren, stookolietank reinigen, stookolietank saneren, stookolietank kopen, septische put ledigen, regenwaterput ledigen, lekdetectie, ontstoppingsdienst, rioleringswerken, putboringen, septische put plaatsen, regenwaterput plaatsen, regenwaterpomp plaatsen, schoorsteenveger, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen aannemers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag voor tankkeuring kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

167