Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Prefab woning • Modulair bouwen

Modulair bouwen is een bouwwijze waarbij vooraf gefabriceerde modules (prefab) in het fabriek worden voorbereid.Die modules kunnen bestaan uit hout, staal of beton. Alles wordt dus voorbereid in het atelier i.p.v. rechtstreeks op de werf waardoor de uitvoeringstijd van een bouwproject veel korter is dan bij een traditionele bouw.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Wat wilt u bouwen?

Prefab bouwen of modulair bouwen kan toegepast worden voor het bouwen van woningen, maar ook voor aanbouw, bijgebouwen, woonunits, poolhouse, ...

Voordelen prefab woning / modulair bouwen

Flexibiliteit

Het grote voordeel van modulair bouwen is dat u zeer makkelijk kan uitbreiden. U kan bv. klein beginnen en later modules of units toevoegen. Deze techniek is ideaal voor woningen, woninguitbreidingen, woonunits in de tuin, aanbouw, ...

Materialen

U heeft de keuze uit hout, beton of staal.

Als u kiest voor hout, dan heeft u het bijkomende voordeel dat het gaat om een droogbouw methode waarbij er dus geen droogtijd is en waardoor u dus direct kan starten met uw vloer te leggen of te schilderen.

Snelheid

Op enkele weken tijd zijn de modules voorbereid in het atelier en vervolgens is een kwestie van dagen tot alles op de werf geplaatst is.

Duurzaam & energiezuining

De tijd dat prefab woningen kwalitatief minder waren aan traditionele woningbouw is al lang achter ons. Prefab constructies worden met sterk materiaal in ideale omstandigheden gefabriceerd. Met de huidige isolatie en ventilatie in nieuwbouwwoningen heeft u bovendien ook een zeer gunstige woning wat betreft e-peil.

Standaard modules & maatwerk mogelijk

U heeft ook veel vrijheid in keuzes naargelang uw budget. Een villa bouwen met ronde constructies in de bouw kan perfect gerealiseerd worden met hout waarmee alles mogelijk is.

Standaard maatwerk zoals bijvoorbeeld voor woonunits of prefab kelders is ook mogelijk.

Bouwfirma uit uw regio vinden voor modulair bouwen of het bouwen van een prefab woning?

Het zoeken van het meest geschikte partner kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een firma kiezen. U wilt een goed bedrijf vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een partner waarmee u een klik heeft, mensen die u verstaat en meedenken met u.

Om het juiste bedrijf te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele ondernemingen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor modulair bouwen of om uw prefab woning te realiseren.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met bouwpartners uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bouwfirma's uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost een prefab bouwen?

Ruw geschat is de richtprijs van een ‘gemiddelde nieuwbouwwoning’ 1.200 à 1.600 euro per vierkante meter. De prijs zal uiteindelijk bepaald worden door de materialen die u kiest, de type woning (half open, open of rijhuis), de bouwwijze (prefab of traditioneel) en de afwerking (keuken, badkamer, vloeren, zonnepanelen, ...). Het grootste voordeel met prefab bouwen is dat u het kostenplaatje vooraf beter kunt inschatten dan bij een traditionele woningbouw.

Voor andere constructies is het afhankelijk van wat u laat fabriceren, de grootte, standaard maten of maatwerk, afwerking, ... Een ‘tiny house’, woonunit of poolhouse kan u al hebben voor circa €15.000 à €20.000. Afhankelijk van uw project kan dit natuurlijk ook goedkoper of duurder uitvallen.

Offertes vergelijken loont de moeite en daarmee kan u aanzienlijk geld besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan hier ook terecht als u op zoek bent naar meer informatie over:

houtskeletbouw, staalbouw woning, betonbouw, containerwoningen, sleutel op de deur woningen, totaalrenovatie, aanbouw, architect, interieurarchitect, bouwbedrijf, interieuradvies, interieurbouw, raamdecoratie, winkelinrichting, ruwbouw, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om het juiste bouwbedrijf te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bouwfirma’s gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen ondernemingen uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bouwondernemingen bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

155