Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Containerwoningen

Containerwoning kopen of laten bouwen? Het kan! En hou zeker in het achterhoofd dat u niet zult leven in een zeecontainer. Nadat uw woning opgeleverd is, merkt u er niets van dat uw woning is opgebouwd met containers. 

Het is exact zoals bij een traditionele woningbouw waarbij u zelf uw volledige binnen- en buitenafwerking kiest: gevelbekleding, isolatie, ventilatie, binnenvloeren, schilderen, verwarming, sanitair, elektriciteit, ramen en deuren, zonnepanelen, warmtepompen, ...

Alles is mogelijk, volgens ieders budget.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Containerbouw

Daarnaast is containerbouw ook geschikt voor aanbouw & constructies. Denk hierbij aan een keukenuitbreiding, bijgebouwen, woonunits in de tuin, poolhouse, garages, zwembaden, kantoren, pop ups, opslag, en zelfs kelders die meer als fundering kan dienen voor uw woning (zeecontainers zijn namelijk ongelooflijk sterk).

Voordelen containerwoningen & containerbouw

Voordelen:

 • Containers zijn oersterk, duurzaam & ecologisch.
 • Alles wordt in het atelier voorbereid (prefab) waardoor de realisatie veel sneller gebeurd (= minder kosten).
 • U kan zeer makkelijk klein beginnen en nadien uitbreiden (modulair bouwen). Hierdoor is het ook uiterst geschikt voor wooncontainers of woonunits in de tuin.
 • Op enkele maanden staat uw nieuwbouw woning er.
 • Containers kunnen perfect gebruikt worden voor het realiseren van BEN-woningen.

Nadelen:

Het voornaamste zorgpunt bij containerwoningen zijn koudebruggen en condensatie, maar dit kan dan weer zonder problemen opgelost worden door coatings en goede isolatieschil, wat dan weer uiteindelijk gunstig is voor uw E-peil.

Bouwonderneming uit uw regio vinden voor containerbouw.

Het zoeken van de meest geschikte bouwbedrijf kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een aannemer kiezen. U wilt een goed aannemingsbedrijf vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een aannemer waarmee u een klik heeft, mensen die u verstaan en kunnen meedenken met u.

Om het juiste aannemersbedrijf te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bouw aannemers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bouwaannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 firma's uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke bouwaannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost bouwen met containers?

Het betreft hier uiteraard maatwerk en exacte prijzen kunnen we hier niet meegeven. We kunnen wel enkele richtprijzen geven zodat u een idee krijgt. 

Een 'tiny house', woonunit of poolhouse kan u al hebben voor circa €15.000 à €20.000. Een container van 12m kost +- €1000 tot €3000 euro en voor de afwerking moet u rekenen op €7500 tot €15000. Zoals altijd: afwerking maakt uw project duur of juist "goedkoop". Dat kiest u zelf. 

Wilt u bv. een zwembad met containers bouwen? Dan moet u naast de aankoop van containers ook rekening houden met grond- en graafwerken en extra technieken zoals warmtepompen, ...

De gemiddelde richtprijs voor een complete nieuwbouwwoning met traditionele bouw is 1.200 à 1.600 euro per vierkante meter. Omdat dit bouwproces sneller gaat, zal u uiteraard op werkuren besparen. Bovendien is het ook zeer makkelijk om 'klein' te beginnen later uit te breiden.

U kan dus flink wat besparen op de prijs. Offertes vergelijken is daarom de boodschap. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6%?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan hier ook terecht als u op zoek bent naar meer informatie over:

modulair bouwen, houtbouw, staalbouw woning, betonbouw, sleutel op de deur woningen, totaalrenovatie, aanbouw, architect, interieurarchitect, bouwbedrijf, interieuradvies, interieurbouw, raamdecoratie, winkelinrichting, ruwbouw, ...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bouwbedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste firma te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bouwfirma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

153