Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Betonbouw biedt hoge kwaliteit.

Bouwen met beton biedt voordelen t.o.v. traditionele bouwtechnieken. Betonbouw is niet alleen geschikt voor project- en industriebouw zoals bedrijfsgebouwen, magazijnen, opslagplaatsen of appartementsgebouwen, maar ook voor het bouwen van woningen!

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Wat is prefab beton?

Bij betonbouw worden alle constructies of bouwelementen in het atelier gemaakt (= fabricatie van betonelementen of m.a.w. prefab beton).

Het gaat hier dan over betonelementen zoals kolommen, balken, wanden, sandwichpanelen, dakelementen, kelders, trappen, leidingen, gevelmateriaal, ... 

Bouwen met prefab beton.

De ruwbouw of fundering wordt altijd ter plaatse op de bouwwerf gegoten. Vervolgens start men met de opbouw van de woning of het gebouw. Bij een traditionele bouw gaan de metsers aan de slag, maar bij betonbouw worden dus alle bouwelementen in het atelier gemaakt. De betonelementen worden dan naar de werf getransporteerd en geplaatst.

Het grootste voordeel is natuurlijk een kortere bouwtijd. Dat is ook meteen een van de redenen waarom grote gebouwen of bedrijfsgebouwen meestal in beton worden opgetrokken.

Voordelen van betonconstructies:

 • Kwaliteit: beton is niet alleen duurzaam, maar ook ijzersterk materiaal.
 • Mooie uitstraling: beton oogt zeer modern.
 • E-peil: gunstig voor een laag E-peil omdat beton goed isoleert, een goede luchtdichtheid heeft waardoor koudebrugge onbestaande zijn.
 • Kortere bouwtijd: na +- 7 à 8 weken is de woning lucht- en waterdicht.
 • Meer binnenruimte: beton is sterker dan bakstenen en heeft een grotere draagkracht waardoor de muren minder dikt moeten gebouwd worden, en zo dus er meer binnenruimte in uw woning ontstaat.
 • Afwerking: alle afwerkingsmogelijkheden zijn mogelijk, zowel binnen als buiten.
 • Prijs: bouwen met beton is niet alleen sneller & uiterst kwalitatief maar ook goedkoper.

Aandachtspunten:

Beton is sterk en zwaar en dat vraagt een aangepaste fundering. Een betonkelder die dient als sterke fundering wordt daarom aangeraden.

Aannemer betonbouw uit uw regio vinden.

Zoeken van het meest geschikte bedrijf kan een lastig proces zijn dat redelijk wat tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een firma kiezen. U wilt een goede bouwfirma vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een bouwbedrijf waarmee u een klik heeft, aannemers die u verstaat en kunnen meedenken met u.

Om de juiste bouwonderneming te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bouwbedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor prefab betonbouw.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welk aannemer het beste bij u past.


 

FAQshoulhide

Wat kost bouwen met beton?

Een woning bouwen of bedrijfsgebouw neerzetten, is natuurlijk maatwerk. De prijs is vaak zo duur als u het zelf wilt maken naargelang uw smaak & afwerking: afwerking zoals bv. domotica of bepaalde technieken zoals zonnepanelen of warmtepompen zullen de prijs opdrijven. 

Een richtprijs voor een 'gemiddelde woning' is 1.200 à 1.600 euro per vierkante meter. Dat kan meer of minder zijn naargelang uw specifieke situatie.

Voor bedrijfsgebouwen kunnen we helaas geen richtprijzen meegeven. Offertes vergelijken is belangrijk. Dat kan u zeker veel geld besparen. Zeker omdat er meerdere bedrijven actief zijn in deze sector.

Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor:

betonwerken, betonkelder, betonnen trappen, keerwanden, betonboringen, betonvloeren, chape leggen, ruwbouw, aanbouw, kelderdichting, industriebouw, staalbouw, laswerken, woningbouw, houtskeletbouw, containerwoningen,  ...

Bekijk hier gerust alle soorten werkzaamheden waarvoor u een beroep kan doen op onze gratis offerteservice.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om het juiste bedrijf te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat aannemers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

136