Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Prefab kelder of gegoten betonkelder kiezen?

Prefab of gegoten betonnen betonkelder? Dat hangt af van uw specifieke situatie. De kelder is de basisfundering voor een woning, appartement, rust- en verzorgingstehuis, parkeergarage, ... Als u een betonkelder laat bouwen, kies dan zeker voor een specialist in kelderbouw die 100% waterdichtheid kan garanderen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Prefab kelder

Een prefab kelder is een betonconstructie waarbij de wanden en vloer één geheel vormen. Dergelijke constructie wordt gefabriceerd in de fabriek en wordt met een kraan geleverd op de werf. Deze prefab kelder kan tegelijk ook de fundering van uw woning zijn. Prefab kelders zijn beschikbaar tot een volume van 20 m³. Groter dan dat is wat lastig om te vervoeren.

Voordelen:

 • Snel 
 • Kwalitatief
 • Geschikt voor kelders met een volume tot 20 m³

Gegoten betonnen kelder

Gegoten kelders in gewapend beton zijn ten eerste beter bij een mindere ondergrond of waarbij grondwater aanwezig is. Een gegoten betonnen kelder is natuurlijk in prijs ook duurder dan een prefab kelder. Dus hoe groter het volume van uw betonnen kelder, hoe gunstiger de prijs van uw gegoten kelder zal zijn. 

Voordelen:

 • Kwalitatief
 • Beter voor mindere ondergronden
 • Geschikter voor kelders met volumes groter dan 20 m³

De meest geschikte aannemer uit uw regio vinden voor kelderbouw.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede specialist vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kunnen meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor uw betonkelder.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 vakmannen uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost een kelder bouwen?

Concrete prijzen voor kelderbouw kunnen we hier niet geven, maar als richtprijs kunnen we u het volgende vertellen:

Een prefab model van 10 m2 zal u tussen €3.500 en €5.000 euro kosten, incl. levering en plaatsing. Een prefab van 15 m2 zal eerder richting €6.500 en €8.000 kosten.

De prijs voor gegoten kelder schommelt €200/m2 tot €250/m2. Als we de laagste prijs nemen en u heeft een kelderruimte van 100 m2 dan moet u rekening houden met een budget van circa €20.000. 

Zaken die er eventueel nog kunnen bijkomen zijn grondsonering, wapenstudies, droogzuiging en eventuele grond- en graafwerken.

Het is altijd belangrijk om enkele offertes te vergelijken. Dat kan u zeker veel geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor:

betonbouw, betonwerken, betonnen trappen, keerwanden, betonboringen, betonvloeren, chape leggen, ruwbouw, aanbouw, kelderdichting, industriebouw, staalbouw, laswerken, woningbouw, houtskeletbouw, containerwoningen,  ...

Bekijk hier gerust alle soorten werkzaamheden waarvoor u een beroep kan doen op onze gratis offerteservice.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is voor een betonnen kelder.

Er kunnen max. 3 firma’s reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste vakman te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat aannemers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar vakmannen bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

30