Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Betonnen trap

Waarom kiezen voor een betonnen trap? Een betontrap is in de eerste plaats onderhoudsvriendelijk en ze zijn duurzaam. U kan ze zowel binnen als buiten plaatsen.

Vroeger zagen we betonnen trappen voornamelijk in gebouwen, maar sinds beton ook steeds populairder wordt qua woningbouw vinden we ook meer betontrappen terug bij woningen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Trap in beton bekleden

Een trap in beton hoeft er ook niet persé uit te zien als beton. De trap kan afgewerkt worden met alle soorten materialen zoals bv. hout, natuurstenen of tapijt. Zo kan u bv. opteren om uw betonnen trap binnenshuis te bekleden, en uw betontrap in de tuin of voortuin te laten in 'betonlook'.

Enkele mogelijke afwerkingen:

 1. U kan uw betonnen trap bekleden met hout.
 2. U kan uw betonnen trap bekleden met natuurstenen.
 3. U kan uw betonnen trap bekleden met tapijt of steentapijt.
 4. U kan kiezen voor een kleurpigment (alle kleuren zijn mogelijk).
 5. U kan ook kiezen voor gepolierde afwerkingslaag zodat uw trap modern oogt.

Ter plaatse gegoten trap of prefab trap

Betonnen trappen worden ter plaatse gegoten ofwel gefabriceerd in de fabriek, dan spreekt met over prefab betontrap. Veel prijsverschil is er echter niet. Een prefab trap zal iets sneller geplaatst kunnen worden.

Indien u echter meerdere keren dezelfde trap nodig heeft, kan het financieel wel interessanter zijn om te kiezen voor prefab trappen.

De meest geschikte specialist uit de regio vinden voor betonnen trappen.

Het zoeken van de meest geschikte betonwerker voor betonnen trappen kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede kandidaat vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een persoon waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kunnen meedenken met u.

Om de juiste firma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele aannemers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor uw trap in beton.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 betonwerkers uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.


FAQshoulhide

Wat kost zo'n trap?

De prijs zal bepaald worden door:

 • het aantal tredes
 • de gewenste afwerking
 • bereikbaar & moeilijkheid (bij renovaties kan het soms iets lastiger zijn)
 • Een draai of hoektrap zal duurder zijn dan een rechte trap.

Als richtprijs kunnen we vertellen dat u rekening moet houden met een basisprijs van 100 euro per trede, die afhankelijk van het aantal factoren zoals hierboven beschreven kunnen oplopen tot +- 200 euro per trede (in sommige gevallen ook meer).

Het is altijd belangrijk om enkele offertes te vergelijken. Dat kan u zeker veel geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW ?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

U kan bij Vakmangids ook terecht voor:

betonbouw, betonwerken, kelderbouw, keerwanden, betonboringen, betonvloeren, chape leggen, ruwbouw, aanbouw, kelderdichting, industriebouw, staalbouw, laswerken, woningbouw, houtskeletbouw, containerwoningen,  ...

Bekijk hier gerust alle soorten werkzaamheden waarvoor u een beroep kan doen op onze gratis offerteservice.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 firma’s reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste betonwerker te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat aannemers gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde aannemers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

141