Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Elektriciteit aanleggen

Wilt u elektriciteit voor uw woning of bedrijf aanleggen, uitbreiden of vernieuwen? Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede elektricien uit uw buurt.

Wij hebben tal van aangesloten specialisten die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van elektriciteit in nieuwbouwwoningen en bij renovatieprojecten. Bij het aansluiten van elektriciteit in uw woning dienen de voorschriften van het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) te worden gevolgd.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Elektriciteit laten aanleggen door een professional

Het is het daarom van belang bij met name een nieuwe installatie gebruik te maken van een erkend elektricien in plaats van een bijklusser om verzekerd te zijn van de kwaliteit van de elektrische aansluiting en gebruikte materialen in uw woning of bedrijfspand. Daarnaast kan uw elektricien ook helpen met andere klussen, zoals het aansluiten van uw verlichting of domotica, waaronder bijvoorbeeld de geautomatiseerde bediening valt van uw verlichting of airconditioning.

Vind de beste specialist uit de regio voor elektriciteit aanleggen.

Het zoeken van de meest geschikte vakman voor elektriciteit aanleggen kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt iemand vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste persoon te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor elektriciteit aanleggen.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke persoon het beste bij u past.


FAQshoulhide

Nieuwbouw & renovatie

Nieuwbouw

Bij nieuwbouwwoningen wordt er een elektriciteitsplan opgemaakt zodat vooraf bepaald kan worden hoeveel apparatuur er nodig is zoals bv. stopcontacten, lichtpunten, schakelaars, tv aansluitingen, etc.

Gaat u zonnepanelen op uw dak leggen of wilt u een laadpaal voor uw elektrische wagen? Dan kan de elektricien daar vooraf rekening mee houden. Dit zijn namelijk grote verbruikers en uw elektrische installatie moet deze ook effectief aankunnen.

Vervolgens zal men beginnen slijpen en  leidingen leggen. Wanneer alles klaar is, zal men als laatste de zekeringskast installeren.

Renovatie

Wanneer u gaat renoveren, wordt er gekeken naar de huidige staat van uw elektrische installatie:
 1. Is deze nog conform?
 2. Is deze sterk genoeg voor uw wensen:
  domotica, elektrische sauna, inductieoven, zwembadverwarming, laadpaal, elektrische poorten, camerabewaking, videofoon, ...
Vervolgens wordt er ook hier een elektriciteitsplan opgemaakt:
 • Moeten er lichtpunten bijgeplaatst worden?
 • Moeten er lichtpunten verplaatst worden?
 • Extra schakelaars of stopcontacten nodig?
 • Uitbreiding van eenfase naar driefasige aansluiting?
 • Moeten er aardingspennen geplaatst worden?
 • Moeten er nieuwe leidingen geplaatst worden? Of huidige leidingen vervangen worden?
 • ...

Aansluiting elektrische installatie

Naast het aanleggen leidingen en kabels, zal de elektricien bij het aanleggen van elektriciteit voor uw pand of woning ook de elektrische installatie installeren. Bij oudere woningen was dit in de meeste gevallen een groepenkast met stoppen, die in de meterkast werd geplaatst. Tegenwoordig wordt er bij nieuwbouwwoningen voornamelijk gebruik gemaakt van automatische kasten met een hoofdschakelaar.

Keuren elektriciteit

Wanneer uw elektrische installatie geplaatst is, moet deze gekeurd worden door een erkend inspecteur (elektricien). Zijn er nog gebreken of mankementen, dan moeten die natuurlijk eerst in orde gemaakt worden.

Wat kost een elektricien?

Dat is een hele goede vraag natuurlijk. Het gaat bij elektriciteitsinstallaties vaak om maatwerk en we kunnen u dus geen standaard prijzen meegeven. Het zal dus deels afhangen van de afmetingen en indeling van uw woning, en uw specifieke wensen. Ruim geschat ligt de prijs van een elektricien ergens tussen 30 euro tot 50 euro per uur. Natuurlijk moeten er ook nog materiaalkosten gerekend worden. De leeftijd van uw woning en het materiaal waaruit uw woning is opgebouwd zullen mogelijk eveneens van invloed zijn op de prijs die uw elektricien aanrekent.

Bij een standaard woning moet u rekening houden met een kostprijs van gemiddeld €5.000 tot €12.500 voor een volledige elektrische installatie, incl. materiaal zoals stopcontacten, schakelaars etc.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij het leggen van een nieuwe elektriciteitsaansluiting kunt u in bepaalde gevallen genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met elektriciteit te maken hebben:

inbraakbeveiliging, camerabewaking, domotica, verlichting, keuring elektriciteit, elektricien, elektriciteit vernieuwen, elektrische verwarming, parlofoon, videofoon, toegangscontrole, laadpaal kopen, traplift kopen, datanetwerken, industriële elektriciteit, automatisatie, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste elektricien te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen elektriekers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

59