Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Parlofonie & videofonie

Wanneer videofonie of parlofonie handig is? Als er mensen aan de deur staan die u niet kent. Automatisch gaan we de deur openen als er aangebeld worden, maar als u niet weet wie er langskomt dan is het best vervelend. Zeker in de avond. Videofonie of parlofonie biedt dan een goede oplossing.

Parlofonie en videofonie zijn ontworpen voor het gebruik aan de voordeur of hek bij particuliere woningen of voor de inkomhal van een appartement of bedrijfsgebouw.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Wat is het verschil tussen een parlofonie en videofonie?

Het enige verschil is dat u met een videofoon op een beeldscherm kunt zien wie er aan uw woning staat. Met een parlofoon kan u enkel communiceren met de persoon die aan uw deur staat.

Wij hebben tal aangesloten elektriciens & specialisten uit uw regio die gespecialiseerd zijn in videofonie & parlofonie. Zowel voor het kopen van parlofoons & videofoons, als het installeren & herstellen. Gebruik ons offerteformulier en deze bedrijven zullen u contacteren.

Specialist uit uw regio vinden voor videofonie en parlofonie?

Het zoeken van de meest geschikte elektricien voor videofonie of parlofonie kan een lastig proces zijn dat redelijk wat tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede vakman vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste persoon te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met installateurs uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor videofonie of parlofonie.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 elektriciens uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke vakman het beste bij u past.


FAQshoulhide

Heeft u een intercom in uw woning?

Waaruit bestaan dergelijke systemen?

 1. Binnenunit

  Via een display kan u zien en/of horen wie er aanbelt. Optioneel kan u ook de deur of poort met een druk op knop openen. U kan kiezen voor een opbouw of inbouw systeem. U heeft zelfs de keuze tussen een handenvrij systeem of een klassieke hoorn. U kan ook meerdere binnenunits laten installeren.

 2. Buitenunit

  I.p.v. een klassieke bel hangt er een buitenunit aan de deur of aan de poort die beeld en/of geluid kan registreren. Ook hier kan u indien gewenst meerdere units laten installeren.

Systeem uitbreidingen

U kunt uw intercom ook uitbreiden met extra functies zoals:

 • Extra geheugen voor de opslag van foto's of beelden. Dit kan handig zijn als u wilt opnemen of zien wie voor de deur stond op moment dat u niet thuis was.
 • Een antwoordapparaat zodat u een boodschap voor bezoekers kunt achterlaten wanneer u niet thuis bent.
 • Toegangscontrole: met een druk op de knop de deur of poort openen. Of wanneer u wilt werken met een badge bijvoorbeeld.
 • Bediening via smartphone.
 • Communicatie tussen binnenunits. Stel dat u in de keuken en op zolder een binnenunit hebt hangen, kan u ook van binnenuit communiceren tussen beide ruimtes.
 • Integratie met uw huidig domotica systeem zodat u vanaf u vanaf het display ook andere zaken kunt aansturen zoals zonwering, verwarming, verlichting, etc.

Videofoon en parlofoon kopen & laten installeren

U kan zelf een video-of parlofoon kopen, maar als u zelf niet helemaal thuis bent in de materie kan u best advies vragen aan uw installateur of elektricien. Er zijn verschillende merken en apparaten, elk met hun eigen voor- en nadelen. Uw elektricien weet wat goed is en wat niet, zeker specifiek voor uw situatie.

Bovendien kan u via hun vaak interessantere prijzen bekomen voor het aankopen van kwaliteitsmerken omdat zij in grotere volumes afnemen bij groothandelaars. Vergelijken loont dus zeker. Daarnaast is het natuurlijk ook gemakkelijk dat u een aanspreekpunt heeft wanneer er zich problemen zouden voordoen.

Videofoon en parlofoon herstellen

In onderstaande gevallen doet u er alvast goed om uw intercom te laten repareren:

 • Videofoon of parlofoon doet niets meer
 • Het apparaat (binnen of buten aan de deur) werkt niet meer
 • Geen geluid bij het communiceren
 • Geen belsignaal
 • Deur elektrisch sluiten werkt niet meer
 • Verlichting werkt niet meer
 • Uw videofoon of parlofoon is los komen te hangen
 • ...

Wat is de kostprijs?

U zit natuurlijk eerst met de aankoop van een videofoon of parlofoon en met eventuele plaatsingskosten erbij.

De aankoopprijzen variëren van ongeveer €60 tot €800 en meer, afhankelijk van het type, functies en merk.

Voor de installatie van een 'eenvoudige' parlofoon zal u tussen €20 en €80 betalen, afhankelijk van het type merk. Voor de plaatsing van een videofoon houdt u best rekening met een kost van ongeveer €125 tot €250 en meer. Ook hier wederom afhankelijk van het merk en de functies. Wanneer het moet geïntegreerd worden in een domotica installatie zal dit de kostprijs uiteraard verhogen.

Voor herstellingen moet u rekening houden met het uurloon van elektricien + eventuele materiaalkosten. Ruim geschat ligt de prijs van een elektricien voor algemene elektriciteitswerken ergens tussen 30 euro tot 50 euro per uur.

Videofoon of parlofoon kopen, laten installeren of herstellen? Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik echt op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook andere werken laten uitvoeren?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met elektriciteit te maken hebben:

elektricien, camerabewaking, domotica, verlichting, keuring elektriciteit, elektriciteit aanleggen, elektriciteit vernieuwen, elektrische verwarming, inbraakbeveiliging, toegangscontrole, laadpalen, trapliften, datanetwerken, industriële elektriciteit, automatisatie, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste elektricien te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar installateurs bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde vakmannen u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

61