Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Elektricien gezocht voor elektriciteitswerken?

Goede elektricien gezocht voor elektriciteitswerken of herstellingen? U wilt extra verlichting of stopcontacten in uw woning aanleggen? Last van kortsluiting? Moet er een schakelaar vervangen worden? Lichtpunt verleggen? Videofonie installeren? Uw nieuwbouw of renovatiewoning voorzien van een elektrische installatie? Voor elektriciteitswerken doet u best altijd een beroep op een ervaren elektricien.

Wij helpen u met uw zoektocht naar de beste elektricien uit uw buurt. Wij hebben tal van aangesloten elektriciens die gespecialiseerd zijn in alle soorten elektriciteitswerken.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Waarvoor een elektricien contacteren?

 • binnen- en buitenverlichting
 • elektrische installaties
 • elektriciteit aansluiten
 • domotica plaatsen
 • domotica herstellen
 • elektriciteitsplannen maken
 • elektriciteit keuringen
 • bekabeling
 • alarminstallaties
 • camerabeveiliging
 • automatisatie
 • elektrische poorten
 • werfkasten
 • telecom installaties
 • databekabeling
 • toegangscontrole
 • industriële elektriciteit
 • elektrische verwarming
 • elektrische radiatoren
 • ...

De meest geschikte elektricien uit uw regio vinden voor elektriciteitswerken.

Het zoeken van de meest geschikte elektricien kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een elektricien kiezen. U wilt een goede elektricien vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een elektricien waarmee u een klik heeft, een elektricien die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste elektrieker te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele elektriekers te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste elektriekers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 electriciens uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke electricien het beste bij u past.


FAQshoulhide

Elektriciteit in de woning

Particulier of bedrijf, vroeg of laat krijgen we allemaal problemen met onze elektrische installatie. Te lang zonder stroom zitten, of uw elektrische rolluiken die niet meer werken, het is allemaal best vervelend en we willen dan ook graag snel geholpen worden. Daarvoor bent u hier alvast op de juiste plek terecht gekomen.

Hieronder een overzicht van de meest voorkomende werken waarom mensen een beroep doen op elektriekers.  

1) Herstellingen

Indien u behoefte heeft aan extra stopcontacten of om een extra groep in uw meterkast te laten plaatsen, dan dient u hiervoor een erkend elektrieker in te schakelen om ervoor te zorgen dat alles correct & veilig wordt uitgevoerd. Ook bij het herstellen van de stroomvoorziening na een kortsluiting of stroomstoring is het aanbevolen een ervaren elektrieker in te schakelen en niets zelf te ondernemen.

2) Verlichting

Op basis van uw budget kan in overleg een verlichtingsplan worden samengesteld. Daarnaast kan u beslissen om dit in fasen te laten uitvoeren om kosten te besparen.

Uw electricien kan u helpen bij de keuze en plaatsing van verlichting in en om uw woning. Voor de plaatsing van extra spots of vervanging van huidige verlichting door led of halogeen, is het belangrijk te werken met kwalitatief hoogwaardige armaturen die zeer duurzaam zijn.

 3)Elektriciteitskeuringen / elektriciteitsplan

Elektrische installaties dienen te worden gekeurd voor deze in gebruik worden genomen. Daarnaast dient bij een wijziging, verzwaring of aanpassing van de elektrische installatie eveneens een keuring plaats te vinden door een electricien erkend door FOD Economie. Ook als u een woning koopt of verkoopt dient u ervoor te zorgen dat u beschikt over een geldig keuringsrapport.

4) Nieuwbouw & renovatie

Bij een nieuwbouw begint men vanaf nul, bij een renovatieproject hangt alles af van de staat van de elektrische installatie. Een goed elektriciteitsplan is de basis: aantal stopcontacten, lichtpunten, schakelaars, tv aansluitingen, videofoon of parlofoon, ... Misschien wilt u elektrische rolluiken, een geautomatiseerde poort, een alarmsysteem of camerabewaking?

Heeft u een inductieoven of een elektrische sauna? Of liggen er zonnepanelen op uw dak? Dat zijn grote verbruikers en dan heeft u een driefasige aansluiting nodig i.p.v. een eenfasige.

Vervolgens gaat men aan de slag met uitslijpen van sleuven, leggen van leidingen en de installatie van al het materiaal. Helemaal op het einde wordt de zekeringskast aangesloten.

5) Vernieuwen of uitbreiden van huidige elektrische installatie

In sommige gevallen krijgt u premies of subsidies bij het vernieuwen van de elektrische installatie. Stel dat u zonnepanelen wilt laten plaatsen, een laadpaal voor uw elektrische wagen op te laden, domotica toevoegen of verlichting in uw tuin wilt laten aanleggen, dan zullen er mogelijk extra kabels, buizen en aansluitpunten voorzien moeten worden. En uiteraard moet uw elektrische installatie verzwaard worden om dit extra verbruik aan te kunnen.

6) Aarding plaatsen & controleren

Bij oudere woningen kan het zijn dat er nog geen aardingen voorzien zijn in de stopcontacten. De aarding zorgt ervoor dat u niet geëlektrocuteerd wordt bij stroomverlies. Stel dat het snoer van je elektrisch apparaat is beschadigd en er is geen aarding in het stopcontact, dan kan u geëlektrocuteerd worden.

Hoe aarding plaatsen bij nieuwbouw?

Er wordt een aardingslus geplaatst onder de fundamenten van de woning.

Hoe aarding plaatsen van renovatie?

Bij een renovatie is het niet mogelijk om een aardingsplus te plaatsen onder de fundering uiteraard. In dit geval wordt er één of meerdere aardingspennen of aardingsstaven geplaatst. 

Aarding controleren en herstellen

Defecten of problemen met de aarding is ook een vaak voorkomende reden om een elektrische installatie af te keuren. Het laten controleren en herstellen van de aarding van elektrische installaties is dus een deel van het keuringsklaar maken van de gehele installatie.

Wat kost een elektrieker?

Het zal dus deels afhangen van de aard en duur van de werkzaamheden, en uw specifieke wensen. Ruim geschat ligt het uurtarief ergens tussen 30 euro tot 50 euro per uur. Natuurlijk moeten er ook nog materiaalkosten gerekend worden. De leeftijd van uw woning en het materiaal waaruit uw woning is opgebouwd zullen mogelijk eveneens van invloed zijn op de prijs.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde werken, uitgevoerd door een aannemer, kunt u genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook andere werken laten uitvoeren?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met elektriciteit te maken hebben:

inbraakbeveiliging, camerabewaking, domotica, verlichting, keuring elektriciteit, elektriciteit aanleggen, elektriciteit vernieuwen, elektrische verwarming, video- en parlofonie, toegangscontrole, laadpaal thuis, traplift, datanetwerken, industriële elektriciteit, automatisatie, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 elektriekers reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste electricien te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen elektriekers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde electriciens u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

30