Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Camerabewaking installeren?

Wilt u beveiligingscamera’s of bewakingscamera's in uw woning of bedrijf installeren? Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede elektricien of installateur uit uw buurt. Wij verschillende aangesloten specialisten die gespecialiseerd zijn in de plaatsing van professionele bewakingscamera's.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Wetgeving camerabewaking

Een beveiligingscamera of bewakingscamera plaatsen kan in principe zonder probleem, maar u moet wel bepaalde regels naleven:

 • U moet met een pictogram aanduiden dat er camerabewaking is.
 • U mag geen beveiligingscamera op openbare domeinen plaatsen.
 • Uw camerabewaking moet zin mogelijk gericht zijn op de openbare weg of andere eigendommen.
 • Als u toch beelden zou maken van de openbare weg dan is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing

De meest geschikte installateur uit uw regio vinden voor camerabewaking.

Het zoeken van de meest geschikte installateur kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede installateur vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele installatiebedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio voor camerabewaking.

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor camerabewaking.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welk specialist het beste bij u past.


FAQshoulhide

Bewakingscamera of beveiligingscamera?

Bekabelde bewakingscamera

Indien u de camera’s op uw computernetwerk wilt aansluiten, kunt u kiezen voor een bekabelde uitvoering, die via een netwerkkabel op uw computernetwerk of laptop kan worden aangesloten. Het voordeel van een bekabelde uitvoering ten opzichte van een draadloze is dat de verbinding in de meeste gevallen wat sneller is dan draadloos, met minder onderbrekingen of vertragingen.

Draadloze bewakingscamera

Tegenwoordig wordt er uiteraard steeds meer gebruik gemaakt van de steeds sneller wordende draadloze netwerken, en daarmee ook de verschillende draadloze apparatuur in de markt, waaronder ook beveiligingscamera’s. Deze beveiligingscamera kunt u via uw wifi aansluiten op uw netwerk. Het voordeel van deze draadloze beveiligingscamera is dat deze eenvoudig op elke locatie kunnen worden aangesloten, zolang de afstand van de camera tot uw internetrouter niet te groot is. De maximale afstand bedraagt doorgaans ongeveer 500 meter. Daarnaast zijn er ook versies op de markt die u op uw mobiele datanetwerk kunt aansluiten, zodat u via uw mobiele toestellen zoals smartphones of tablets toezicht kunt houden op de beelden van uw beveiligingscamera’s.

Bullet camera’s

Bullet camera’s zijn kogelvormige of rechthoekige bewakingscamera’s, die zowel in bekabelde als draadloze uitvoering verkrijgbaar zijn. Bullet beveiligingscamera’s zijn duidelijk zichtbaar, en daarmee voornamelijk bedoeld als preventiemiddel om mogelijke indringers af te schrikken. Afhankelijk van uw wensen, kunt u deze bewakingscamera’s verkrijgen uitgerust met extra nachtzicht en zoomlens.

Dome camera’s

Dome camera’s zijn koepelvormig en kunnen zowel aan plafonds als op muren worden geplaatst. In overleg met uw elektricien of specialist kunt u bepalen wat de beste locaties zijn voor een optimaal zicht. Dome camera’s zijn minder opvallend dan bullet camera’s, en stellen u in staat om onopvallend cameratoezicht te houden.

Recorders

Afhankelijk van het aantal beveiligingscamera’s dat u laat aansluiten en de daarmee samenhangende vereiste opslagcapaciteit, kunt u een bijpassende recorder selecteren. De meest gangbare recorders varieren van aansluitingen voor 4 tot en met 16 beveiligingscamera’s.

Wat kost camerabeveiliging?

De kost zal voornamelijk afhangen van het type bewakingscamera, het aantal camera's, bijbehorende accessoires, en de arbeidskosten van de elektricien. Ruim geschat ligt het tarief van een elektricien ergens tussen 30 euro tot 50 euro per uur

Voor een kleine installatie van 1 camera moet u rekening houden dat u zult starten vanaf een basisprijs van +- 500 euro. Uiteraard kan dit oplopen naargelang uw wensen.

Offertes vergelijken kan u dus redelijk wat geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde elektriciteitswerken, uitgevoerd door een elektricien, kunt u genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook andere werken laten uitvoeren?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met elektriciteit te maken hebben:

elektricien, alarmsystemen, inbraakbeveiliging, domotica, verlichting, keuring elektriciteit, elektriciteit aanleggen, elektriciteit vernieuwen, elektrische verwarming, videofoon, parlofoon, toegangscontrole, laadpaal kopen, traplift op maat, datanetwerken, industriële elektriciteit, automatisatie, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste persoon te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar firma’s bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde installateurs u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

55