Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Elektriciteit vernieuwen

Bent u van plan om de elektriciteit van uw woning of bedrijf te vernieuwen of uit te breiden met domotica, een alarmsysteem, camerabewaking, elektrische poorten, een elektrische sauna, zonnepanelen of iets anders? Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede elektricien uit uw buurt.

Bij het renoveren of vernieuwen van een bestaande woning dient u niet alleen na te denken over uw interieur. Het is hierbij ook van belang om te kijken naar uw elektrische voorzieningen zoals stopcontacten, schakelaars, lichtpunten, inbouwspots, etc.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Uw huidige elektrische installatie is afgekeurd?

Als u een woning heeft gekocht met een afgekeurde elektrische installatie, bent u verplicht deze binnen de 18 maanden te laten herkeuren. Vooral installaties in oudere woningen worden afgekeurd omdat ze niet veilig zijn. Het enige wat u hieraan kan doen, is de installatie herstellen of volledig vernieuwen.

Het is het dus van belang om bij het plaatsen van een nieuwe elektrische installatie gebruik te maken van een erkend elektricien om verzekerd te zijn van de kwaliteit van de elektrische aansluiting en gebruikte materialen in uw woning of bedrijfspand.

Vind de beste vakman uit uw regio voor elektriciteit vernieuwen.

Het zoeken van de meest geschikte vakman voor elektriciteit vernieuwen kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt iemand vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste persoon te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor elektriciteit vernieuwen.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke persoon het beste bij u past.


FAQshoulhide

Elektrische installatie vernieuwen of uitbreiden

Slopen of renoveren

De stappen die de elektricien volgt bij het vernieuwen van elektriciteit hangen af van wat u precies wilt doen. Indien u voor de renovatie van uw woning muren wilt gaan slopen, dan zal de indeling van de elektrische aansluitpunten en stopcontacten mogelijk ook dienen te worden aangepast.

Zekeringskast

Daarnaast hebben oudere woningen vaak nog een groepenkast met stoppen, terwijl dit bij nieuwbouwwoningen vaak is vervangen door een automaat met een schakelaar. Ook is het belangrijk na te gaan of uw stopcontacten voorzien zijn van een aarding. Zo niet, moet dit zeker opgelost worden, want anders zal de keuring van uw elektrische installatie altijd afgekeurd worden.

Kabels vernieuwen

Vaak zullen bij een oudere woning tijdens het slopen van muren ook verouderde elektriciteitskabels worden aangetroffen die vervangen dienen te worden. Het is sowieso aan te raden om de elektriciteitskabels van een oudere woning na verloop van tijd te laten vervangen, zodat u kortsluiting voorkomt.

Uitbreidingen

Wilt u uitbreidingen aan uw elektrische installatie toevoegen? Dit kan bij renovaties zeker het geval zijn. Denk aan zaken zoals een inductieoven, zonnepanelen, elektrische poorten, laadpalen, etc. Dit zijn allemaal grote verbruikers en uw installatie moet hierop aangepast worden.

Elektriciteitsplan

Om uw installatie te laten keuren, zal u een elektriciteitsplan moeten opstellen. Vanzelfsprekend doet u hiervoor best een beroep op een ervaren elektricien.

Keuring

Eenmaal alles in orde is, zal een erkend inspecteur uw woning keuren. Als er toch nog mankementen zijn, dan moet u dit eerst laten oplossen om vervolgens de keuring opnieuw te laten doen.

Wat kost het vernieuwen van uw elektriciteit?

We kunnen u geen standaard prijzen meegeven. Het zal afhangen van uw woning en uw persoonlijke wensen. Ruim geschat ligt de prijs van een elektricien ergens tussen de 30 euro tot 50 euro per uur. Natuurlijk moet er ook nog materiaal en verplaatsingskosten gerekend worden. Gemiddeld genomen zal het totaalbedrag voor het vernieuwen van de elektrische installatie voor een normale woning ongeveer tussen de 2.000 en 3.500 euro kunnen uitkomen, maar de precieze hoogte ervan is bij het maken van een elektriciteitsplan door de elektricien beter in te schatten.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij het vernieuwen van elektriciteit kunt u in bepaalde gevallen genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere werken?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met elektriciteit te maken hebben:

inbraakbeveiliging, camerabewaking, domotica, verlichting, keuring elektriciteit, elektriciteitswerken, elektriciteit aanleggen, elektrische verwarming, videofonie, parlofonie, toegangscontrole, laadpaal, traplift op maat, datanetwerken, industriële elektriciteit, automatisatie, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste elektricien te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

59