fbpx

Zonnepanelen reinigen

U bent hier: Vakmangids > Zonnepanelen reinigen • Schoonmaken zonnepanelen

ZONNEPANELEN REINIGEN: INFO, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

OFFERTE ZONNEPANELEN REINIGEN

Waarvoor wilt u een offerte?*

Wat is het merk van uw zonnepanelen?

Als u het niet weet, moet u dit veld niet invullen.

Hoe oud zijn uw zonnepanelen?*

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze aannemers voldoende informatie hebben om op te reageren.
Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen zijn helaas niet zelfreinigend. Het is daarom belangrijk dat u uw zonnepanelen laat schoonmaken. 

Vuil zorgt namelijk voor schaduw, wijzigt de temperatuur en als gevolg neemt het rendement en de levensduur geleidelijk af. Zonnepanelen schoonmaken doet u best minimaal 1 keer per jaar. Sommige laten het zelf tot 3 keer per jaar proper maken.

Een jaarlijkse reiniging zorgt voor een beter rendement & verhoogde levensduur van uw zonnepanelen installatie. Na iedere reiniging neemt het rendement van zonnepanelen meteen toe met gemiddeld 7%

De meest geschikte aannemer uit uw regio vinden voor schoonmaken zonnepanelen.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een iemand kiezen. U wilt een goede vakman vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste firma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Schoonmaken zonnepanelen aan de beste prijs?

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke firma het beste bij u past.


FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Hoeveel offertes ontvang ik?+ Wanneer mag ik offertes verwachten?+ Vanwaar zijn deze bedrijven?+ Welke gegevens moet ik opgeven? +

Zonne-installatie onderhouden

Een zonne-installatie maakt uw woning ecologischer en energiezuiniger te maken. U verdiend de kostprijs van de installatie o.a. terug via verlaagde energiefacturen.

Net daarom is het belangrijk dat het rendement altijd optimaal blijft. Na iedere reiniging neemt het rendement direct toe en een periodieke (jaarlijkse) reiniging verlengt de levensduur van uw installatie. U moet er dus niet over twijfelen waarom u met regelmaat uw panelen moet laten schoonmaken.

Schoonmaken met osmosewater

Osmosewater is zuiver water en wanneer zuiver water in aanraking komt met vuil absorbeert het water alle vuil. Deze methode is dus zeer doeltreffend en ecologisch.

Vogelwering

Onder uw zonne-installatie kan het lekker warm worden en daarom is het een ideale plaats voor vogels om hun nesten te plaatsen. Voor uw brandveiligheid is dit natuurlijk zeer gevaarlijk. Het proper maken van zonne-installaties houdt dus ook in om te controleren op vogelnesten en om deze te verwijderen.

Coating

De meeste zonne-installaties zijn tegenwoordig voorzien van een coating. Dat is een extra beschermende laag die zorgt voor de afstoting van vervuiling (zoals vogelpoep, zand, stof, algen, pollen, meeldauw, ...). Weer, wind en vervuiling tasten die coating uiteraard aan. Vraag aan uw vakman om dit te controleren en indien nodig om een nieuwe coating aan te brengen.

Onderhoud 

Sommige firma's zullen uw installatie ook checken op defecten, hotspots en verkleuringen en prestatiemetingen uitvoeren. Technici kunnen uw installatie dan opvolgen, defecten tijdig oplossen om grotere problemen en grotere kosten te voorkomen.

Wat kost het reinigen van zonnepanelen?

De prijs schommelt tussen 100 euro en 200 euro gemiddeld. 

De prijs is vooral afhankelijk van:

  • het aantal panelen
  • de bereikbaarheid (moet er bv. een hoogtewerker of stelling aan te pas komen? Liggen de panelen vooraan of achteraan de woning?)
  • Oudere woningen genieten soms van een verlaagd btw tarief
  • Eventuele extra's zoals een coating of verwijderen van vogelnesten

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel dus niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde isolatie- en verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook andere reinigingswerken laten uitvoeren?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten reinigingswerken:

gevelreiniging, gevel zandstralen, reiniging oprit & terras, ontmossen dak, schoorsteenvegen, ramen wassen, schoonmaak, poetshulp, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN