Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Heeft uw airconditioning systeem nood aan onderhoud of herstellingen?

Merkt u dat uw airconditioning niet meer werkt zoals het hoort, maakt deze meer lawaai dan anders, of lekt er water uit? Met andere woorden, is uw airconditioning toe aan onderhoud? Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede airco specialist uit uw buurt. Wij hebben tal van specialisten tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het onderhoud en herstellen van airconditioningsystemen.
Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Wanneer airco systeem laten nakijken of herstellen?

 • Bij lawaai: er is mogelijk een probleem met de motor of compressor.
 • Ratelend geluid: er is mogelijk een geblokkeerde ventilator.
 • Krassend geluid: er is mogelijk een versleten kogellager.
 • Borrelend geluid: er is mogelijk een lekkage.
 • Tijd: het duurt langer dan normaal vooraleer uw ruimte gekoeld is.
 • Uw energierekening schiet de hoogte in.

De geschikte specialist vinden voor onderhoud van uw airco systeem.

Het zoeken van de meest geschikte specialist voor onderhoud of herstellen van uw airconditioning kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede vakman vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u. Om de juiste aannemer te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele specialisten te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor uw airco onderhoud. Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met aannemers uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvende beste prijs voor airco onderhoud.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice. ② Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen. ③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio. ④ Kies vrijblijvend welke vakman het beste bij u past.

FAQshoulhide

Onderhoud airco

Indien u in uw woning of bedrijfspand bechikt over een airconditioningsinstallatie, dan weet u dat deze periodiek onderhouden dient te worden. Voor sommige airconditioningssystemen kan het zelfs wettelijk verplicht zijn om deze een of meerdere keren per jaar te laten controleren. Het gaat dan om airco’s, die gebruik maken van meer dan 3kg koelvloeistof. Ook als u een kleinere unit heeft die minder dan 3kg koelvloeistof verbruikt, is het aanbevolen deze ten minste eenmaal per jaar te laten controleren en onderhouden, om een optimale werking van uw airco te garanderen en mogelijke problemen te voorkomen.

Filters

Iedere airconditioning beschikt over filters, die verontreinigingen uit de binnenkomende lucht filteren, zoals stof, zand, kleine insecten, bacteriën, enz. Deze filters kunnen echter na verloop van tijd dichtslibben, waardoor de luchtstroom van de airco verminderd. De filters dienen dan ook periodiek te worden gereinigd.

Koelstoffen

Een airconditioning maakt gebruik van gasvormige stoffen voor de koeling van lucht. Als deze onvoldoende meer aanwezig zijn dienen deze te worden aangevuld. Indien u merkt dat het langer duurt voordat een ruimte de gewenste temperatuur heeft bereikt, of uw airco maakt meer lawaai dan anders, dan kan het zijn dat er onvoldoende koelvloeistof aanwezig is.

Luchtkwaliteit

Behalve voor het koelen van de lucht, zorgen de meeste airconditioningsystemen tegenwoordig ook voor het optimaliseren van de kwaliteit van de binnenlucht. Niet alleen door het wegfilteren van verontreinigende stoffen, bacteriën en pollen, maar ook door de lucht vrij te maken van andere allergenen en het luchtvochtigheidsgehalte op peil te houden. Hiermee draagt een regelmatig onderhoud dan ook bij aan de gezondheid van de bewoners of gebruikers van de woning of bedrijfspand.

Wat kost het onderhoud van een airco?

Dat is een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden is. De uiteindelijke kosten hangen af van uw wensen en de uiteindelijke uitvoering en type airconditioning waarover u beschikt. Het gaat hierbij vaak om maatwerk en we kunnen u dus geen standaard prijzen meegeven. Ruim geschat ligt de prijs van een enkele onderhoudbeurt rond de 150 euro. Bij sommige bedrijven kunt ook kiezen voor een onderhoudscontract, waarbij u gemiddeld 100-150 euro per jaar betaald. Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan voor via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook interesse in andere diensten voor hernieuwbare energie?

Bij Vakmangids kan u terecht voor alle soorten werken die met hernieuwbare energie te maken hebben: airco, koeltechniek, ventilatie, vloerverwarming, warmtepompen, zonnepanelen, zonnepanelen reinigen, zonneboilers, ... Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden. OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.
 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is en dus om een geschikte vakman te vinden.

Er kunnen max. 3 installateurs reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste installateur te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren. Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar firma’s bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde firma’s u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

82