Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Vloerisolatie

Bent u het beu om in de winter over een koude vloer te lopen? Dan moet u vloerisolatie plaatsen zodat u altijd over een aangename vloer kunt stappen.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Waarom kiezen voor vloerisolatie?

In een huis zonder vloerisolatie zal u altijd een koude vloer hebben. Een normale reactie hierop is dat de verwarming aangezet wordt. Het gevolg? Een hogere energiefactuur en nog steeds een koude vloer.

De oplossing? Laat uw vloer isoleren. De jaarlijkse besparing in uw woning is maar liefst (gemiddeld) 250 euro per jaar. Niet alleen de financiële besparing is een voordeel, maar ook het feit dat het aangenaam lopen is op de vloer. Vloer isoleren is perfect realiseerbaar bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

De beste aannemer uit uw regio vinden voor vloerisolatie.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor vloerisolatie.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke vloerder het beste bij u past.


FAQshoulhide

Vloer isoleren

Een 'oudere' woning waarbij er een (kruip)kelder aanwezig is, wordt meestal 'benedenvloers' geïsoleerd. D.w.z. dat het isolatiemateriaal tegen het plafond van de kelder geplaatst wordt, of dat de kruipruimte opgevuld wordt met isolatiemateriaal. Voor bovenvloerse isolatie wordt meestal gebruik gemaakt van een ondertapijt of een dekvloer.

Soorten isolatie

Isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden:
  • isolatieplaten
  • gespoten PUR
  • isolerende chape

Isolatieplaten

Er zijn verschillende soorten isolatieplaten die gebruikt worden voor het isoleren van vloeren, bijvoorbeeld PUR-platen, polystereen (Pr)-platen of minerale wol.

Gespoten Pur

Bij deze vorm wordt er polyurethaan (PUR) als een schuim op het vloeroppervlak gespoten. Dit is snel gedaan en na één dag kunt u er al op lopen.

Isolerende chape

Bij isolerende chape wordt het isolatiemateriaal met cement gemengd. Het kan met verschillende soorten isolatiematerialen gemengd worden, zoals PUR of polystereenkorrels. Het voordeel is dat alle hoeken goed gevuld kunnen worden waardoor er een naadloze isolatielaag is waarbij geen uitvullaag nodig is.

Welke soort moet ik kiezen?

Dat is afhankelijk van het te isoleren oppervlak, uw woning en de type vloer. Nodig daarom enkele specialisten uit zodat zij u kunnen vertellen hoe u dit best aanpakt en welke prijs daartegenover staat.

Wat kost het isoleren van een vloer?

De prijs hangt af van de dikte, de oppervlakte en de soort isolatie die gebruikt wordt. Ook kan u best rekening houden met de terugverdientijd door een lagere energiefactuur.

Concrete prijzen kunnen we u dus niet geven, maar voor het isoleren van vloeren kunnen we u als richtprijs vertellen dat ergens zal schommelen rond €25/m² à €45/m². Hier kunnen eventueel nog andere kosten bijkomen zoals leveringskosten, afbraakkosten, afvoerkosten voor afval, etc.

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Alles voor uw vloeren...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met vloer- en tegelwerken te maken heeft:

Terras aanleggen, oprit aanleggen, kasseiwerken, vloerwerken, tegelwerken, klinkers leggen, chapewerken, betonvloeren, gietvloeren, steentapijt, kurkvloeren, laminaat leggen, parketvloeren leggen, parket schuren, parket herstellen, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag voor vloerisolatie. Het is de bedoeling om de juiste vakman te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen vakmannen uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde aannemers u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

39