fbpx

Gietvloeren

U bent hier: Vakmangids > Gietvloeren 

GIETVLOEREN: PRIJS, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

OFFERTE GIETVLOEREN

Waarvoor wilt u een offerte?*

Wat is de ondergrond?*

Wat is de oppervlakte?*

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze aannemers voldoende informatie hebben om op te reageren.
Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.

Gietvloeren

Wat is het verschil tussen een gietvloer en een betonvloer?

Gietvloeren en betonvloeren worden nog wel eens met elkaar verward. Beide lijken dan ook heel erg op elkaar. Zeker als het gaat om een betonnen gietvloer. Dat is dan ook het enige kenmerk dat een gietvloer en betonvloer gemeen hebben.

Gietvloeren worden gemaakt op basis van epoxy of polyurethaan. Een gietvloer is circa 3 mm dik en het gewicht ervan is lager dan een betonvloer, maar het kan wel ongeveer evenveel gewicht aan als een betonvloer van 10 cm. 

Onderhoud gietvloeren

Zowel een gietvloer als een betonvloer zijn heel onderhoudsvriendelijk. Al hebben gietvloeren wel enkele voordelen. Een gietvloer veroorzaakt geen stofvorming. Ook kan het geen kwaad als u vloeistof morst omdat dit niet in de vloer kan intrekken.

Prijs gietvloer

Het gaat om een zeer kwalitatieve vloer en doorgaans is de prijs van een gietvloer wel iets duurder een betonvloer, maar meestal toch ook wel goedkoper dan bijvoorbeeld tegels. 

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede aannemer uit uw buurt waarbij u terecht kan voor zowel aankoop als plaatsing.

De geschikte aannemer uit uw regio vinden.

Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste vakman te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste bedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.

FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Hoeveel offertes ontvang ik?+ Wanneer mag ik offertes verwachten?+ Vanwaar zijn deze bedrijven?+ Welke gegevens moet ik opgeven? +

Verschillende soorten vloeren beschikbaar

Er zijn verschillende soorten beschikbaar:

Polyurethaan

Polyurethaan of PU is goed bestand tegen krassen en zijn geluiddempend. Omdat dit type vloer maar 2 tot 3 mm dik is, is deze ideaal bij renovatiewerken.

Epoxy

Epoxy vloeren worden minder gebruikt bij woningen omdat ze bv. niet zo geschikt zijn om te combineren met vloerverwarming. 

Het is een sterk materiaal dat geschikt is voor industrievloeren of winkelvloeren omdat het bestand is tegen chemicaliën en veel gewicht kan verdragen.

Cementgebonden

Op zoek naar de look van een betonvloer, maar u kan deze niet plaatsen omdat u niet genoeg opbouwhoogte hebt? Dan is een cementgebonden variant de oplossing.

Troffelvloer

Een troffelvloer of mortelvloer is een combinatie van fijn zand met epoxy of polyurethaanhars. Troffelvloeren worden meestal toegepast in keukens, douche- en toiletruimtes, horecagelegenheden en industriële omgevingen.

Steentapijt

Steentapijt bestaat uit kleine grindkorrels die door een epoxy kunsthars gebonden zijn. Steentapijt kan in elke ruimte gebruikt worden, ook in vochtige ruimtes zoals een badkamer en evt. zelfs als betegeling. 

Wat kost een gietvloer?

De prijs wordt bepaald door het aantal vierkante meters, de soort vloer die u wenst en of het eventueel gecombineerd moet worden met vloerverwarming.  Gemiddeld liggen de materiaalkosten tussen €60 tot €110 per m2.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde isolatie- en verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Alles voor vloeren...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met vloer- en tegelwerken te maken heeft:

Terras aanleggen, oprit aanleggen, kasseiwerken, vloerwerken, tegelwerken, klinkers leggen, vloerisolatie, betonvloeren, chape, steentapijt, kurkvloeren, laminaat leggen, parketvloeren leggen, parket schuren, parket herstellen, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN