Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Kurkvloer leggen? Vind hier uw vloerspecialist.

Een kurkvloer kan een welkom alternatief zijn op een linoleum, parket, laminaat of plavuizen vloer. Kurkvloeren bestaan uit kurk en dat is een natuurproduct die een warme indruk maakt. Kurkvloeren hebben ook een isolerende en geluidsdempende werking.

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede vloerspecialist uit uw buurt voor het kopen & leggen van kurkvloeren. Wij hebben tal van plaatsers tot uw beschikking, met ruimschootse ervaring in het leggen van kurkvloer.

De geschikte plaatser uit de regio vinden voor leggen van uw kurkvloer?

Het zoeken van de meest geschikte plaatser voor kurkvloer leggen kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede vloerspecialist vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een vloerspecialist waarmee u een klik heeft, een vakman die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste plaatser te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele vakmannen te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor het kopen en leggen van kurkvloeren.

Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste vloerspecialisten uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor kurkvloer leggen.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 vloerspecialisten uit uw regio.

④ Kies vrijblijvend welke vloerspecialist het beste bij u past.


FAQshoulhide

Graag een natuurlijke vloer?

Kurk

Er zijn vele soorten vloerbedekking verkrijgbaar. Indien uw huidige vloer aan vervanging toe is, dan is een kurk misschien niet direct de meest voor de hand liggende keuze. De meeste mensen kiezen immers eerder voor parket, tapijt of plavuizen. Een kurkvloer kan echter bijzondere voordelen bieden ten opzichte van andere materialen.

Ecologisch

Kurk is een natuurproduct en wordt gewonnen uit de kurkeik, en voor de winning ervan dient de boom juist niet te worden gekapt. Daarnaast is het materiaal biologisch afbreekbaar en is het eenvoudig te recyclen.

Zacht en comfortabel

Kurk voelt bijzonder zacht en elastisch aan, en is daardoor comfortabeler dan bijvoorbeeld een stenen vloer. Het is bovendien goed bestand tegen water en kan dus ook in bijvoorbeeld de badkamer of keuken worden gelegd.

Isolerende werking

Kurk is een goed isolerend materiaal, dat zowel warmteisolerend als geluidsisolerend werkt. Het voelt daarmee zeer comfortabel aan aan blote voeten (bijvoorbeeld in de badkamer of slaapamer).Verder is het vuilafstotend en antistatisch, waardoor het weinig onderhoud nodig heeft. Het kan in principe worden onderhouden door het af te nemen met een vochtige doek. 

UV-straling

Een nadeel van kurk is dat het niet bestand is tegen UV-stralen. Als u het dan ook in de woonkamer of keuken op de vloer gebruikt, dan dient u te beschikken over een goede zonwering om het zonlicht grotendeels buiten te houden, omdat anders de bovenlaag kan gaan verkleuren. Bovendien dient er altijd een beschermlaag te worden aangebracht om de kurk te beschermen tegen het vallen van zware objecten, die een afdruk kunnen achterlaten, en tevens om de stofafstotende werking van de vloer te verhogen. De beschermlaag dient wel regelmatig te worden vervangen.

Wat kost het plaatsen van kurkvloeren?

De prijs ligt gemiddeld rond €20 à €30, al zijn er ook duurdere varianten van €60 beschikbaar. De grote verschillen hebben o.a. te maken met de opbouw en druksterkte. Ruim geschat ligt het tarief voor plaatsing ongeveer rond de 40 tot 50 euro per m2. 

Prijzen vergelijken = geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Alles voor vloeren...

Bij Vakmangids kan u terecht voor alles wat met vloer- en tegelwerken te maken heeft:

Terras aanleggen, oprit aanleggen, kasseiwerken, vloerder, tegelzetter, klinkerwerken, vloer isoleren, betonvloeren, gietvloeren, steentapijt, chapper, laminaat leggen, parketteur, parket schuren, parket herstellen, ...

Daarnaast kan u hier ook terecht voor alle soorten werkzaamheden.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

  • We hebben aangesloten bedrijven.

  • 12.758

    Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

  • 40%

    Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 vloerders reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste plaatser te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen vloerdersbedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar vloerspecialisten bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde vloerbedrijven u kunnen contacteren.

44