Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Verhuizen - Hoe kies ik de juiste verhuisfirma?

Transportbedrijf of koerierdienst gezocht?

De juiste verhuisfirma kan u een hoop stress besparen! Daarnaast kan een verhuisfirma u ook helpen met extra's zoals een verhuislift, opslagruimte, inpakken van uw inboedel en met allerlei klussen (montageservice).

Vakman zoeken
Vul het formulier in

Vul gegevens in voor het berekenen van jouw besparing.

...
Ontvang de beste prijs

Wij brengen u in contact met bedrijven uit uw regio.

...
U beslist

U Kies zelf aan wie u uw opdracht toevertrouwd.

Verhuizen zonder stress

Leuke vooruitzichten als u naar een nieuwe woning trekt, maar de verhuis op zich is meestal niet zo aangenaam: alles inpakken, meubelen en kasten uit elkaar halen, verhuiswagen regelen, terug uitpakken, alles weer in elkaar zetten, opruimen, ...

Een verhuisfirma neemt het grootste deel uit uw handen en geeft u de garantie dat alles vlot & tijdig zal verlopen. Zo zal de verhuisfirma o.a. het juiste soort inpakmateriaal kiezen, het aantal verhuizers & aantal vrachtwagens die nodig zijn, eventueel ook een verhuislift en opslagruimte voorzien. Een goede voorbereiding is namelijk al de helft van het werk.

Daarnaast kan een verhuisfirma ook helpen met zaken zoals kasten uit elkaar halen, kasten terug in elkaar steken of in geval van een handelszaak al uw computers en apparatuur veilig ontkoppelen en opnieuw aansluiten, etc.

De beste verhuisfirma vinden uit uw regio voor wanneer u gaat verhuizen.

Het zoeken van de meest geschikte verhuisfirma kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een verhuisfirma kiezen. U wilt een goed verhuisbedrijf vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een verhuisbedrijf waarmee u een klik heeft,  die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste verhuisfirma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele verhuisbedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met verhuisbedrijven uit uw eigen regio!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 verhuisbedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welk verhuisbedrijf het beste bij u past.


FAQshoulhide

Verhuislift nodig? Opslagruimte nodig? Piano vervoeren? Inpakker nodig?

De ene verhuis is de ander niet. Zo zijn er verschillende keuzes & opties die u heeft:

 • Heeft u een inpakker nodig? 
 • Montage service nodig?
 • Moet er opslagruimte voorzien worden voor uw meubelen? 
 • Heeft u een lift nodig? Tot welk verdiep? 
 • Zijn er zaken waarvoor specifiek inpakmateriaal nodig is? 
 • Zijn er grote stukken, zoals bv. een piano, die verhuisd moeten worden? 
 • Verhuisd u naar het buitenland?
 • Bij kantoorverhuizingen; moet er een hijskraan voorzien worden?

Lift

Als u een lift nodig heeft, dan moet u die best op voorhand reserveren. U vraagt het best even na, maar normaal wordt er altijd een ervaren operator voorzien door het verhuisbedrijf die deze lift zal bedienen. U moet nagaan tot welk verdiep deze lift kan gaan en hoeveel kilogram de lift aan kan. 

Opslagruimte

Soms is het noodzakelijk om bepaalde meubelen op te slagen. Zo kan er een opslagruimte voorzien worden zodat uw meubelen op de gewenste dag bij u worden afgeleverd, zodat u hiervoor geen andere oplossing moet zoeken.

Verzekering

Uw inboedel is automatisch verzekerd bij de verhuis. U hoeft dus geen aparte verzekering af te sluiten voor uw verhuisdag. Dit geldt voor zowel particulieren als kantoorverhuizingen.

Wat kost een verhuis?

Elke verhuis is anders. Daarom is het ook onmogelijk om standaard prijzen te hanteren bij verhuizingen. 

Enkele richtprijzen geven we u wel graag mee (prijzen kunnen uiteraard afwijken en zijn verschillend per firma):

 • Montage / klussen: +- €40/u
 • Inpakken: +- €40/u
 • Lift: +- €75/u
 • Parkeerborden & vergunningen: +- €20 - €80 
 • Opslagruimte: v.a. +- €100/maand
 • Verhuis piano: +- €200-300
 • Verhuiswagen + verhuizer: +- €60/u- €80/u
 • ....

U bespaart makkelijk 30% tot 40% door het vinden van de juiste firma. Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde verbouwingswerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

Ook andere werken laten uitvoeren?

Bij Vakmangids kunt u terecht voor alle soorten werken zoals o.a.:

elektricien, domotica, witgoed herstellen, transportbedrijven, autocar huren, bus huren, busreizen, taxi, luchthavenvervoer, ongediertebestrijding, ...

Bekijk hier gerust alle soorten werkzaamheden waarvoor u een beroep kan doen op onze gratis offerteservice.

OFFERTE AANVRAGEN

Meer informatie

Waarom vakmangids?

 • We hebben aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.

Overzicht van de beste bedrijven

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor mensen die gaan verhuizen. Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Er kunnen max. 3 verhuisbedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om het juiste verhuisbedrijf te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren.

Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen verhuizers uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar verhuisbedrijven bij u in de buurt.

Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde verhuisbedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

130