fbpx

Houtskeletbouw Koewacht

U bent hier: Vakmangids > Houtskeletbouw > Houtskeletbouw Koewacht

HOUTSKELETBOUW Koewacht: PRIJS, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

OFFERTE HOUTSKELETBOUW

Wat wilt u laten bouwen?*

Meerdere selecties mogelijk.

Heeft u ook een architect nodig?*

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren.
Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.

Houtskeletbouw Koewacht

Houtskeletbouw is zeer populair omdat het tal van voordelen heeft en een kortere uitvoeringstijd. Houtskeletbouw is daarbij wel niet persé goedkoper dan een traditionele woningbouw. 

Waarom houtskeletbouw?

Een houten huis heeft zo zijn voordelen:

 1. Kortere bouwtijd
  Alles wordt voorbereid in het atelier. Door deze manier van werken kan uw woning er op 2 à 3 maanden staan.
 2. Fundering
  Omdat hout lichter qua materiaal is er ook een minder zware fundering nodig.
 3. Geen droogtijd nodig
  Bij houtbouw is er geen droogtijd nodig. U kan dus meteen beginnen schilderen of uw vloeren (bv. parket) leggen.
 4. Uitstekende isolatie & dus een laag e-peil
  Bij houtskeletbouw geniet u van een verhoogd thermisch comfort.
 5. Flexibiliteit bij bouwen
  Door te werken in hout heeft u ook een grotere flexibiliteit in afwerking & vormen (bv. ronde vormen in de houten constructie).

Zijn er ook nadelen bij een houten huis?

Een veelgebruikt argument tegen houtbouw is dat hout brandbaar is. Dat is inderdaad zo, maar de brandweerstand is daarom niet minder. Integendeel zelfs. Hout beschermd zichzelf en het duurt daarom zéér lang alvorens het opgebrand is. Staal bv. zal sneller smelten dan hout waardoor de brandweerstand van een stalen woning iets minder is dan bij een houten huis.

Geluidsoverlast is een ander argument bij houtbouw. Dat kon vroeger wel eens het geval zijn, maar met de huidige isolatienormen gaat die vlieger niet meer op voor wat betreft houten woningen. Deze goede isolatiewaarden gecombineerd met een goede ventilatie voorkomen tevens vochtproblemen in de woning.

Conclusie: houtbouw biedt tal van voordelen, en waar houten constructies vroeger nog last hadden van nadelen zijn deze door de verbeterde bouwvoorwaarden & betere materialen niet meer aan de orde.

Prefab

Houtbouw is ook een vorm van prefab bouwen omdat alles in het atelier wordt voorbereid. Zo worden bv. de isolatie, de nutsleidingen en de ramen en deuren in ideale weersomstandigheden aangebracht. Hieronder bespreken we verder alle voordelen & nadelen van een houten huis

Bouwaannemer uit regio Koewacht gezocht voor houtskeletbouw?

Het zoeken van het meest geschikte bouwpartner uit regio Koewacht kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een aannemer kiezen. U wilt een goede bouwfirma vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een firma waarmee u een klik heeft, mensen die u verstaat en meedenken met u.

Om de juiste partner te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met bouwpartners uitomgeving Koewacht!

Ontvang vrijblijvend de beste prijs.

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.

FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend bouwers & verbouwers.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Hoeveel offertes ontvang ik?+ Wanneer mag ik offertes verwachten?+ Vanwaar zijn deze bedrijven?+ Welke gegevens moet ik opgeven? +

Wat kost bouwen met hout?

Het is niet goedkoper dan een traditionele bouw. Ruw geschat is de richtprijs van een ‘gemiddelde nieuwbouwwoning’ 1.200 à 1.600 euro per vierkante meter. Bij een houten huis ligt dit gemiddeld rond €1350 per vierkante meter. 

De afwerking, bouwtype (open bebouw, rijhuis of half open), materiaalkeuze (gevelbekleding, keuken, badkamer, vloeren, ...), ramen en deuren, etc. bepalen mee de uiteindelijke prijs, maar zo heeft u toch al een beetje een idee in welke richting het uitgaat.

Stel u heeft een woning van 160/m2 aan een prijs per vierkante meter van €1350 dan zal u dit €216.000 kosten + gemiddeld 7% voor de architect + de BTW + aankoop grond + notariskosten.

Algemene kosten waarmee u bij een bouw ook rekening mee moet houden:

 • Veiligheidscoördinatie en stabiliteitsstudie
 • EPB-verslaggeving
 • Huur werfkast
 • Aansluitkosten gas en water
 • Grondkabel
 • Grondsondering
 • Huur droogbouwers
 • bouwklaar maken van grond
 • Aansluiting televisie en internet
 • ...

Hiervoor zet u ook best min. €5.000 tot €10.000 opzij.

Offertes vergelijken is absoluut de moeite! Hiermee kan u aanzienlijk besparen. Aarzel dus zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij bepaalde renovatie- en isolatiewerken kan u genieten van 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.


Vakmangids is actief in heel Vlaanderen: