Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Goed nieuws voor mensen die een warmtepomp willen aanschaffen

Wil je jouw woning verduurzamen met een warmtepomp? Dan is er goed nieuws. Op 16 juni 2023 heeft de regering een belangrijk besluit genomen. Het heeft ingestemd met het voorstel van de minister van Energie, Zuhal Demir. Zij maakte zich hard voor een verlenging van de verhoogde subsidie op warmtepompen. Maar hoe zit dat nou eigenlijk precies?

Verhoogde subsidie voor hybride en lucht-water warmtepompen blijft voorlopig

De verhoogde steun voor warmtepompen zou tijdelijk van aard zijn. Met de verhoging wil de regering het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk maken om hun woning te verduurzamen met een warmtepomp. De subsidie zou gelden tot 1 januari 2024. Dat is nu uitgesteld. De minister van Energie pleitte voor een verlenging van de steun voor warmtepompen. Goed bericht voor mensen die duurzamer willen wonen. De prijs word zo een stuk aantrekkelijker.

Mensen die hun huis duurzamer willen maken door het laten installeren van een hybride of lucht-water warmtepomp, kunnen tot eind 2025 blijven profiteren van deze regeling. Het voorstel van Zuhal Demir en het besluit van de regering is ook tot stand gekomen door de enorme animo voor de steun. Mijn VerbouwPremie, die de steun uitgeeft, heeft vanaf oktober vorig jaar ruim 6.300 premie-aanvragen binnengekregen. De teller voor het totaal aantal verwerkte aanvragen voor de verhoogde steun staat op een slordige 100.000.

Goed nieuws voor mensen die een warmtepomp willen aanschaffen

Huis renoveren = warmtepomp installeren?

Als het aan minister Zuhal Demir ligt gaat die uitspraak zeker op. De minister van Energie draagt de warmtepomp en verduurzaming een warm hart toe. Ze heeft binnen haar ambtsperiode al meerdere maatregelen doorgevoerd. Het verhogen van de steun voor het installeren van hybride warmtepompen is er daar één van. Ook de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de daarbij behorende crisis is een reden geweest om meer subsidie te geven.

Is de verhoogde steun de moeite waard?

Ja zeker. Zeker als je binnenkort een flinke verduurzaming of renovatie van je woning op het programma hebt staan. Twijfelde je nog over het laten installeren van een hybride of lucht-water warmtepomp? Dan is dit het moment om toe te slaan. Voor een hybride pomp ontvang je nu een premie van € 2.000. Voor lucht-water warmtepompen is dit zelfs € 3.000.

Als de verhoogde steun in 2025 afloopt, zakken de premies terug naar € 1.500 en € 2.250.

Start hier je gratis aanvraag voor een warmtepomp offerte!

Waarom een hybride of lucht-water warmtepomp?

Een lucht-water warmtepomp voorziet je van ontzettend hoog rendement. De pomp is namelijk in staat om warmte uit de buitenlucht te halen. Daarmee kun jij je woning dus duurzaam verwarmen. Voor elke kW die de pomp verbruikt, krijg je zelfs 5 kW terug. Daarmee zijn deze pompen veel efficiënter dan de lucht-lucht warmtepompen op de markt.

Een hybride warmtepomp gebruik je samen met de centrale verwarming in je woning. Hij werkt op stroom die de pomp uit de buitenlucht haalt.  Daardoor kun je flink wat geld besparen als je jouw woning wilt verwarmen, maar ben je ook lekker duurzaam bezig. Kiezen voor een hybride warmtepomp doe je als de woning (nog) niet optimaal geïsoleerd is

Inhoudsopgave

Hoe werkt het?

 1. Beschrijf je project
 2. Vergelijk prijzen
 3. Kies de beste vakman

Waarom vakmangids?

 • 3.970

  Meer dan 3900 aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.