Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Trend en tips voor een moderne badkamer renovatie.

De badkamer is een belangrijke plek in het huis. Naast de praktische functie om uw hygiëne te onderhouden, is dit een plek in het huis waar u kunt ontspannen. Het is dus belangrijk om uw badkamer naar uw zin te maken en goed te onderhouden. Een badkamer renovatie is m.a.w. dus geen overbodige luxe.

Hieronder zijn enkele tips en trends voor een badkamer renovatie.

badkamer renovatie

1. Kies voor warme kleuren en materialen

Kleur kan een enorme invloed uitoefenen op de sfeer in een ruimte. Misschien gebruikt u uw badkamer nu alleen voor het nodige, maar is het niet de sfeervolle en ontspannende ruimte die u wenst. Dan is het hoog tijd voor nieuwe kleuren! Denk hierbij aan de kleuren rood, paars, of de op dit moment populaire kleur grijsgroen. Door deze warme kleuren te combineren met materialen zoals hout en natuursteen, geeft u uw badkamer een frisse, maar sfeervolle look.

2. Ga voor een praktische inrichting

De badkamer is vaak niet de grootste ruimte van het huis. Toch heeft deze ruimte diverse functies. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de inrichting wanneer u gaat renoveren. Een toilet, een douche, een bad en een of meerdere wastafels zijn vaak gewenst, maar past dit wel in de ruimte? Of is er een andere en meer praktische inrichting mogelijk? Soms is het maken van keuzes echter niet te voorkomen.

3. Creëer slimme opbergmogelijkheden

Te veel opbergruimte in de badkamer is nagenoeg onmogelijk. Bij het vernieuwen van een badkamer is het dan ook aan te raden om voldoende opbergruimte mee te nemen in het renovatieplan. In de afgelopen tijd zijn er steeds meer nieuwe en slimme opbergmogelijkheden op de markt gekomen. Wees hierbij creatief met de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor planken of manden aan de wand van de hoek van de badkamer. Dit zal een uw badkamer de rustige en ontspannende sfeer geven die u wenst.

4. Gebruik een 3D badkamerplanner

Wanneer u uw badkamer gaat renoveren, is het belangrijk om van te voren goed duidelijk te hebben wat uw wensen en behoeften zijn. Welke kleuren zijn mooi te combineren en welk meubel komt op welke plaats? Om zeker te zijn van uw keuzes en geen spijt te krijgen achteraf, kunt u gebruik maken van een 3D badkamerplanner. Hierbij kunt u de maten van uw badkamer, het gewenste sanitair en de gekozen kleuren en tegels aangeven om zo een duidelijk beeld te krijgen van de badkamer. Verschillende opties zijn uit te proberen en het renoveren van uw badkamer wordt zo een stuk makkelijker.

5. Baseer uw inrichting op één stijl

Rust en eenheid creëert u door de inrichting te baseren op één bepaalde stijl. Uiteraard is het ook mogelijk om verschillende stijlen te combineren, maar dit vergt wel wat kennis. De laatste jaren worden de meeste badkamers ingericht volgens de strakke en moderne stijl, maar de klassieke, landelijke en industriële stijl zijn ook erg in trek. Het maakt niet uit welke stijl u kiest. Het belangrijkste is dat u een stijl kiest die goed bij u past en de badkamer laat voelen als uw eigen en intieme plek.

Een badkamer renoveren is niet zo makkelijk als het lijkt. U moet met verschillende factoren rekening houden en een interieur kiezen dat u niet snel gaat vervelen. Een badkamer renovatie vindt immers niet elk jaar plaats.


Wilt u graag een gratis offerte aanvragen voor een badkamerrenovatie?

Wij helpen u de beste vakman of firma zoeken via onze gratis offerteservice zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. U ontvangt vrijblijvend tot 3 offertes van bedrijven uit uw buurt.

Inhoudsopgave

Hoe werkt het?

 1. Beschrijf je project
 2. Vergelijk prijzen
 3. Kies de beste vakman

Waarom vakmangids?

 • 3.970

  Meer dan 3900 aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.