Nieuw! Ontdek de Vakmangids App. Voor Aanvragers en Aannemers. Download nu en ervaar en haal alles uit onze service!

Is HR+++ glas écht de moeite waard? De voordelen en nadelen op een rij

HR+++ of triple glas is de nieuwe norm. Zeker als het aankomt op verduurzaming. Dit glas is geluidswerend, maar zorgt ook voor een uitstekende isolatie. Dat is op zijn beurt fijn voor de eindafrekening van de energie.

Maar heeft HR+++ glas naast voordelen ook nadelen?

De verschillen tussen HR++ en HR+++ glas

Twijfel je tussen HR ++ en triple glas? Dan is het goed om de verschillen tegen elkaar af te wegen.

Dubbel glas is goedkoper in aanschaf, maar triple glas is energie-efficiënter op de lange termijn. Het heeft namelijk een lagere U-waarde.

Daarnaast is HR++ glas lichter van gewicht dan driedubbele beglazing. Deze ruiten hebben dus ook een sterker beslag nodig. Zo voorkom je dat de muur of het kozijn waarin HR+++ glas wordt geplaatst, beschadigt.

De voordelen van HR+++ glas

Wil je jouw woning verduurzamen of is het tijd om de kozijnen van je huis te vervangen? Dan wil je een zo goed mogelijke keuze maken. Voor nu, maar natuurlijk ook voor in de toekomst.

 1. Minder warmteverlies door de ramen

Het weerstandscoëfficiënt van triple glas is hoger dan die van HR++ of enkele beglazing. Deze ramen behouden tot wel 25% meer warmte. Je hebt dus ¼ minder last van warmteverlies.

Dat zie je terug aan de energierekening, maar voel je natuurlijk ook in huis. Daarnaast zorgt triple glas ervoor dat de warmte in de zomer buiten wordt gehouden.

 1. Geluidswerend

Triple glas zorgt voor een optimale geluidsreductie. Het glas zorgt ervoor dat geluidsgolven worden geweerd. Dat is natuurlijk vooral een voordeel als je aan een drukke straat of een lawaaierig gebied woont.

De geluidsreductie wordt vooral veroorzaakt door de ruimte tussen de lagen van de ruit. Het gaat dus om het aantal lagen, maar ook om de dikte van de ruimte.

 1. Minder inbraakgevoelig

Triple glas is sterk en kan tegen een stootje. Dat maakt het ook minder inbraakgevoelig waardoor je huis veiliger wordt. Daarnaast is het installeren van HR+++ glas ook een manier om wat duurzaamheid in huis te halen.

Dit extra dikke glas heeft een lange levensduur en raakt niet zomaar beschadigd door extreem weer of impact van buitenaf.

 1. Waardevermeerdering woning

Als je kijkt naar alle voordelen die driedubbel glas ten opzichte van dubbel glas, voeg je ook meer waarde toe aan je woning. Dat is zeker een voordeel als je jouw woning wilt verkopen.

Een goed geïsoleerd huis en energielabel, spreekt een potentiële koper sneller aan.

Heeft HR+++ of triple glas ook nadelen?

Ja, triple glas kan ook nadelen hebben. Zo is het vrij prijzig in aanschaf en wordt je woning in de winter ook minder snel verwarmd door de stralen van de zon. Ook heeft driedubbele beglazing een sterk frame nodig.

Het kozijn en de muur moet hier wel op aangepast zijn.

 1. Minder warmte in je woning tijdens koude dagen

In de winter kan het buiten koud zijn, maar de stralen van de zon zijn soms krachtig genoeg om je woning te verwarmen. De thermostaat kun je dan gerust iets lager zetten.

Met HR+++ glas is dat een stukje moeilijker. Waar je in de zomer de warmte buiten kunt houden, is de keerzijde dat er minder warmte van de zon je huis binnenkomt. HR++ glas doet dat wel.

 1. Kostbare investering

Wil je jouw woning verduurzamen met triple glas? Houd dan rekening met een flinke investering. Zeker als je ook de kozijnen en de muren moet aanpassen door toedoen van het gewicht van dit glas.

Ramen met triple glas kosten tot wel 50% meer dan dubbel glas.

 1. Niet geschikt voor alle kozijnen

Driedubbel glas is een stuk zwaarder dan enkel of dubbel glas. Daarom moeten de kozijnen en de muren in vrijwel de meeste gevallen worden aangepast.

Belangrijk, want op deze manier kun je structurele problemen voorkomen.

Start hier gratis je offerteaanvraag voor glas op maat of ramen en deuren.

Inhoudsopgave

Hoe werkt het?

 1. Beschrijf je project
 2. Vergelijk prijzen
 3. Kies de beste vakman

Waarom vakmangids?

 • 3.970

  Meer dan 3900 aangesloten bedrijven.

 • 12.758

  Meer dan 12000 geplaatste opdrachten per jaar.

 • 40%

  Tot 40% besparen door te vergelijken.