fbpx

Welke vloer kiezen in huis?

betonvloeren, betonvloer

Is uw vloer aan renovatie toe? Of moet u een vloer kiezen voor uw nieuwbouw? Dan zult u keuze hebben uit heel wat mogelijkheden. Er zijn heel wat verschillende soorten vloeren; van laminaat tot gietvloer en van kurk tot tapijt. Hoe kunt u de beste keuze maken?

Waar moet u opletten bij de aankoop van een vloer?

Als u de geschikte vloer voor uw woning wilt vinden, dan is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden:

Hou rekening met uw interieur

Een goede vloer heeft niet alleen een uitstekende kwaliteit, maar ook een mooie uitstraling. Kies voor een vloer die qua materiaal, design en kleur past bij uw interieur. Als u het moeilijk vindt om een vloer te vinden die bij uw interieur past, dan is het aangeraden om enkele staaltjes mee te nemen. Bekijk de staaltjes in verschillende soorten licht.

Wat is uw budget?

Het is ook belangrijk dat u rekening houdt met het budget dat u kunt spenderen. De ene vloersoort is veel duurder dan de andere. Bekijk op voorhand de verschillende mogelijkheden voor uw budget!

Kies een vloer die bij uw levensstijl past

Sommige vloeren zijn makkelijker in onderhoud dan andere. Als u niet graag veel kuist of u hier de tijd niet voor heeft, dan kiest u het best voor een onderhoudsvriendelijke vloer. Ook als u kinderen heeft is dit de beste optie.

De ideale vloer per ruimte

Welke vloer u best kan kiezen, hangt voornamelijk af van de ruimte waarvoor de vloer bestemd is. In de woonkamer zult u een heel ander type vloer nodig hebben, dan in de badkamer. Wat zijn de beste opties per ruimte?

Welke vloer kiezen voor uw woonkamer?

In de woonkamer spendeert u veel tijd, daarom is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Als u de ideale woonkamervloer wilt vinden, dan is het voornamelijk belangrijk dat u kiest voor een vloer die stevig genoeg is. Een woonkamervloer krijgt heel wat te verduren.

Een woonkamervloer moet niet alleen erg stevig zijn, maar ook aangenaam om op te lopen. Daarnaast is de uitstraling van belang. Uw woonkamer is de kamer waar u uw bezoek ontvangt. Daarom is het belangrijk om een warme, gezellige en stijlvolle sfeer te creëren. Welke vloer kiezen voor uw woonkamer?

Woonkamervloer opties

Voor de woonkamer kunt u veel kanten op. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een tegelvloer. Dit is een goede optie, omdat het makkelijk te onderhouden is. Als u kiest voor tegels uit natuursteen, dan creëert u een warme sfeer. Een tegelvloer staat geweldig in een modern interieur, maar past bij elk interieurtype, afhankelijk van de natuursteen die u kiest. Als u geen groot budget heeft, dan kunt u ook kiezen voor keramische tegels. Deze hebben een iets klassiekere uitstraling.

Ook parket is een goede keuze voor de woonkamer. Voornamelijk omdat deze vloer gezelligheid uitstraalt. Hierdoor worden ze vaak gekozen voor een landelijk interieur, maar ook in een industrieel interieur past een parketvloer erg mooi. Het nadeel van deze vloersoort, is dat er krassen in de vloer kunnen ontstaan.

Heeft u liever geen tegels of parket? Dan kunt u ook kiezen voor laminaat. Laminaat bestaat uit geperste houtvezels en is daarmee voordeliger als parket. Net zoals parket, straalt laminaat warmte uit, met als verschil dat het een goedkopere optie is. Het nadeel van laminaat is dat het minder aangenaam aanvoelt. Laminaat is hard en minder warm als parket.

Voor de woonkamer wordt er ook vaak een gietvloer gekozen. Deze vloer is erg makkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in diverse kleurmogelijkheden. Daarom is dit een goede keuze voor élk interieur. Ook tapijt is een optie voor de woonkamer. Deze vloersoort biedt u voornamelijk veel comfort. Daarnaast oogt het ook erg gezellig. Een vast tapijt past mooi in een landelijk, retro en romantisch interieur.

Welke vloer kiezen voor uw slaapkamer?

Voor de slaapkamer is het belangrijk dat u zoekt naar een vloer die comfortabel is, zodat de vloer aangenaam aanvoelt wanneer u erop loopt. De slaapkamer is door de aanwezigheid van textiel een stoffige ruimte. Hou daar ook rekening mee!

U kiest dus best voor een aangename vloer die onderhoudsvrij is. Welke vloer kiezen voor uw slaapkamer?

Slaapkamervloer opties

Een vloer dat goed past in de slaapkamer is laminaat. Deze vloersoort is onderhoudsarm, snel gelegd en betaalbaar. Met een laminaatvloer in uw slaapkamer hoeft u nauwelijks te dweilen.

Vinyl is ook een goede optie, want dit type vloer is zacht en daardoor aangenaam om op te lopen. Daarnaast is het ook onderhoudsarm en betaalbaar. Een andere comfortabele optie is tapijt. Het nadeel van een vast tapijt is echter dat het moeilijk te onderhouden is. Het valt dus te zien wat uw prioriteit is.

Welke vloer kiezen voor de keuken?

Als u een keukenvloer wilt kiezen, dan is het voornamelijk belangrijk dat u kiest voor een vloer die vochtbestendig is. Ook kunt u het best kiezen voor een vloer die onderhoudsarm is, omdat uw vloer tijdens het koken erg vuil kan worden. Het is dan ook handig als u dit makkelijk kan opkuisen.

Voor de rest moet u rekening houden met uw interieur. Zorg ervoor dat de vloer past bij uw keukenkasten. Welke vloer kiezen voor de keuken?

Keukenvloer opties

Voor de keukenvloer zijn er een aantal opties. Allereerst kunt u kiezen voor laminaat. Deze vloer is onderhoudsvriendelijk en kan goed tegen vocht. Op vlak van vochtbestendigheid is ook een pvc-vloer een goede keuze. Een pvc-vloer heeft een goede akoestische isolatie en dat is niet onbelangrijk, want de keuken kan een lawaaierige plaats zijn

Andere opties zijn: vinylvloer en vloertegels. Beiden zijn vochtbestendig. Vinylvloeren passen mooi in een industrieel of modern interieur en een tegelvloer past bij elk interieur. Het nadeel van een tegelvloer is dat het breekbaar is.

Welke vloer kiezen voor uw badkamer?

De ideale vloer voor uw badkamer is voornamelijk vochtbestendig. Dit is erg belangrijk, want uw badkamer is de vochtigste kamer in huis. Daarnaast moet de vloer passen bij de rest van uw meubels.

Kies voor een vloer die gezelligheid uitstraalt, want in uw badkamer moet u tot rust kunnen komen. Welke vloer kiezen voor de badkamer?

Badkamervloer opties

De meest vanzelfsprekende keuze voor de badkamer zijn badkamertegels. Tegels staan prachtig in een badkamer en stralen luxe en stijl uit. Ze zijn onderhoudsarm, vochtbestendig en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Daarnaast is ook pvc een goede keuze. Bij dit type vloer heeft u nog meer keuzemogelijkheden. Het positieve van deze vloer is dat hij tot wel 30 jaar meegaat. Ook deze vloersoort is vochtbestendig.

Gietvloer en kurk zijn naast tegels de vloersoorten die het meest gekozen worden in een badkamer. Beide vloeren zijn vochtbestendig en kurkvloer heeft als voordeel dat het erg aangenaam aanvoelt. Kurkvloer heeft eerder een charmante uitstraling, terwijl gietvloer luxe uitstraalt.

Is hout een mogelijkheid? Hout in de badkamer kan erg mooi zijn, maar als u voor hout kiest, dan moet deze vloer voorzien zijn van een sterke beschermlaag, zodat hij vochtbestendig wordt.

Welke vloer kiezen met honden?

Heeft u een hond in huis? Dan zult u ook daar rekening mee moeten houden. Niet elke vloer is even geschikt voor uw huisdier. In dat geval is een goede vloer onderhoudsvriendelijk, zodat u de hondenharen goed kunt verwijderen. De vloer moet ook aangenaam zijn voor uw hond.

Welke vloer kiezen met honden? Vast tapijt kunt u het best vermijden, omdat hondenharen hierin blijven kleven. Pvc-vloeren zijn dan wel weer een goede keuze. Dit type vloer geeft uw hond voldoende grip en is tevens aangenaam om op te lopen. Daarnaast is deze vloersoort ook slijtvast.

Ook laminaatvloer is een goede optie, maar kies in dat geval wel voor een ruwe soort, anders is de vloer te glad voor uw huisdier. Tip: overweeg zeker vloerverwarming, dit is voor uw huisdier én voor u erg aangenaam.

Welke vloer kiezen bij vloerverwarming?

Als u vloerverwarming heeft, dan kunt u niet zomaar elke vloersoort leggen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Welke vloer kiezen bij vloerverwarming? Vloeren die goed combineerbaar zijn met vloerverwarming zijn: betonvloeren, tegels en gietvloeren. Minder geschikt zijn: houten vloeren, tapijt en laminaat. Hoewel deze laatste vloersoorten niet aangeraden zijn, is combineren onder bepaalde voorwaarden wel mogelijk. Vraag hiervoor raad aan een specialist!

 


 

Wilt u graag een gratis offerte aanvragen? Voor meer informatie kijk zeker even op volgende pagina’s:

 

Wij helpen u de beste vakman of firma zoeken via onze gratis offerteservice zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. U ontvangt vrijblijvend tot 3 offertes van bedrijven uit uw buurt.