fbpx

Prairietuin Dessel

Prairie tuin aanleggen

U bent hier: Vakmangids > Prairietuin aanleggen > Prairietuin Dessel

PRAIRIETUIN Dessel: INFO, KOSTEN & PRIJZEN

OFFERTE PRAIRIETUIN

Waarvoor wilt u een offerte?*

Meerdere selecties mogelijk.

Locatie van de werf?*

Deadline?*

Beschrijf uw opdracht*

Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze tuinaannemers voldoende informatie hebben om op te reageren.
Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.

Prairietuin Dessel?

Een prairietuin of bloemenweide is een natuurlijke en ecologische tuin. In zo'n prairietuin worden allerlei soorten grassen, bloemen en planten door elkaar aangeplant. Het is ideaal om uw tuin van kleur te voorzien.

De prairietuin kan gecombineerd worden in een klassieke of moderne tuinaanleg, maar ook langs paden of opritten.

bloemenweide, prairietuin, natuurlijke tuin, ecologische tuin

Waarom een prairietuin aanleggen?

  1. Kleurrijk het hele jaar door (zelfs in de winter).
  2. Uw tuin 'verandert' op een natuurlijke manier het hele jaar door.
  3. Vergt zeer weinig onderhoud.
  4. Het is ecologisch en natuurlijk.

Tuinspecialist uit regio Dessel vinden voor de aanleg van een prairie tuin.

Het zoeken van de meest geschikte tuinman uit regio Dessel kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

Om de juiste kandidaat te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen.

Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste vakmannen uit omgeving Dessel.

Hoe ontvang ik de beste prijs?

① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.

Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.

③ Wij brengen u in contact met 3 aannemers uit uw regio Dessel.

④ Kies vrijblijvend welk bedrijf het beste bij u past.

FAQ

Zijn er kosten of verplichtingen?+

Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers.

Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

Hoeveel offertes ontvang ik?+ Wanneer mag ik offertes verwachten?+ Vanwaar zijn deze tuinaannemers?+ Welke gegevens moet ik opgeven? +

Hoe een prairie tuin aanleggen?

De meeste van ons houden van een strakke, groene tuin met daarbij enkele mooie elementen (bomen, hagen, afsluitingen, paden, vijvers, ...) die de tuin een speelser & esthetischer karakter geven. Een prairie tuin moet daarom niet heel uw tuin innemen, maar kan er ook een onderdeel van zijn. Een stuk prairie tuin kan zelfs op de oprit geplaatst worden. 

Wanneer een prairie tuin aanleggen?

De meeste prairieplanten groeien aan vanaf 10 tot 12 graden. Uw tuin floreert dus helemaal op zijn best tussen mei / juni en september. U krijgt een enorme diversiteit in planten-, bloemen- en grassoorten in uw tuin.

Van de zomer tot het najaar staan talloze bloemen dus in bloei. En in de winter  zorgen de siergrassen voor een heerlijk schouwspel. Uw tuin is het hele jaar door een lust voor het oog.

Beplantingsplan

Er staan ongeveer 50 à 80 verschillende soorten planten, siergrassen en bloemen in een prairie tuin zoals o.a.:

Agastache, Amsonia, Artemisia, Asphodeline, Calamintha, Echinacea, Eryngium, Linum, Verbesiana, Achillea,Asclepias, Althea, Anthericum, Aquilegia, Aster, Baptisia, Boltonia, Buphtalmum, Calamintha, Cephalaria, Chelone, Chrysogonum, Cirsium, Coreopsis, Coronilla, Echinops, Eupatorium, Gaillardia, Gaura, Gentiana, Geranium, Geum, Helenium, Gillenia, Helianthus, Heliopsis, Hemerocallis, Heuchera, Heucherella, Inula, Knautia, Leucanthemella, Liatris, Limonium, Lychnis, Lysimachia, ...

Het aanbod is quasi eindeloos.

Hoe een prairie tuin onderhouden?

Behalve dat u een milieuvriendelijke tuin hebt, is uw tuin ook nog eens heel beperkt in onderhoud, want één keer maaien per jaar volstaat. Ook hoeft u niet of nauwelijks te bemesten of te sproeien. Het mengsel van droogtebestendige vaste planten en grassen zorgt voor een lang bloeiseizoen, veel vlinders en bijen, en een prachtige herfst- en wintertooi door zaaddozen en afgestorven bloeiwijzen.

Wat kost een prairie tuin aanleggen?

U moet rekening houden met de aankoopkosten voor planten, grassen en bloemen. De plaatsingskosten zelf zijn uiteraard afhankelijk van uw specifieke situatie. Ruim geschat ligt het uurtarief ergens tussen 35 euro tot 45 euro per uur.

Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus niet om een goede tuinaannemer in te huren voor deze klus. Vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

Heb ik recht op 6% BTW?

Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.


Vakmangids is actief in heel Vlaanderen: