fbpx

Dressing op maat laten maken

kasten op maat

Laat u uw kleding altijd overal rondslingeren of kunt u uw kleding nooit terug vinden? Een dressing op maat zorgt ervoor dat u uw kleding altijd terug kunt vinden en dat uw kledingkast goed georganiseerd is.

In dit artikel geven we u advies en tips voor als u overweegt om een dressing op maat te laten maken.

Dressing op maat tips

Een dressing op maat is de perfecte oplossing als u bijvoorbeeld op zoek bent naar die mooie jurk die u nodig heeft voor een feestje, of een pantalon zoekt die u wilt dragen naar een zakendiner. Een dressing is niet alleen perfect voor kleding, ook kunt u hier uw schoenen, juwelen en accessoires in opbergen. Niet alleen kunt u gemakkelijk alles terugvinden, uw kamer ziet er ook gelijk gezellig en geordend uit.

Er zijn verschillende soorten dressings verkrijgbaar, het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een open dressing of een gesloten dressing, maar ook een ingemaakte dressing is mogelijk.

Het is bovendien een goede investering, want de waarde van uw woning wordt hiermee verhoogd en dat is ideaal als u uw woning op termijn wilt verkopen.

Dressing op maat prijs

Lijkt het u leuk om een dressing te hebben, maar ontbreekt het u aan creativiteit om een dressing in te richten? U zou dan een standaard dressing uit kunnen zoeken. Wilt u echter een dressing die uniek is en veel extra’s heeft? Dan is een dressing op maat meer iets voor u. De grootte van de dressing wordt bepaald door het aantal spullen dat u kwijt wilt.

Dressings kunnen geleverd worden in verschillende maten, vormen en kleuren. Wilt u bijvoorbeeld veel open vakken? Hier kunt u uw favoriete shirts en sieraden uitstallen. Gesloten compartimenten daarentegen kunnen uw niet zo mooie items wegbergen. Denk aan uw jassen of vesten. Het voordeel van een compartiment dat gesloten is, is dat het er allemaal niet zo netjes hoeft uit te zien. Er is toch niemand die het kan zien.

Bij de open gedeeltes moet u iets meer moeite doen, maar uw kamer ziet er wel heel erg mooi uit. U kunt altijd kiezen voor een dressing met open én gesloten compartimenten.

Wat bepaalt een dressing op maat prijs?

Een dressing op maat prijs bepalen is afhankelijk van een aantal factoren. U kunt hierbij denken aan:

De afmeting van de dressing

Des te groter uw dressing, des te hoger de prijs uit zal vallen. Denk er van tevoren dus goed over na hoeveel kleding u wilt opbergen. Hou hierbij ook rekening met zomer-, en winterkleding.

De houtsoort die wordt gebruikt

De meeste dressings op maat worden opgetrokken in hout, en dan met name MDF. Wilt u een wat luxere dressing? Dan kunt u kiezen voor een volhouten dressing, bijvoorbeeld een die gemaakt is van eiken. U kunt er wel vanuit gaan dat de kostprijs hierdoor wel verdubbeld.

Het aantal planken dat u wenst te gebruiken

Een dressing wordt in horizontale houten legplanken en verticale houten staanders opgetrokken. Des te meer lades en compartimenten u wenst, des te meer maatwerk er aan te pas moet komen. De prijs kan hier enorm door stijgen. Wilt u de prijs van de dressing laag houden? Werk dan met dikkere legplanken en staanders. Grotere afstanden kunnen zo overbrugd worden en u gebruikt minder hout.

Verschillende opties

Naast de standaard mogelijkheden, kunt u ook nog kiezen uit diverse extra’s. Wat dacht u bijvoorbeeld van een spiegel op maat? Een dassenhouder? Of ingewerkte verlichting en uitschuifbare schoenenrekken? Alles is mogelijk, maar uiteraard zorgt dit er wel voor dat de prijs omhoog gaat. Bedenk van tevoren dus goed of u werkelijk alles gaat gebruiken. Ook als u uw dressing laat maken onder een schuine zijde, zal dit meer kosten dan het standaard maatwerk.

Afhankelijk van bovenvermelde factoren zal u ongeveer uitkomen op een gemiddelde prijs van €400 tot €1000 per lopende meter.

 


 

Wilt u graag een gratis offerte aanvragen voor maatkasten?

Wij helpen u de beste vakman of firma zoeken via onze gratis offerteservice zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. U ontvangt vrijblijvend tot 3 offertes van bedrijven uit uw buurt.